VİDEO - Sanayi Mektebi kursiyerleri mezun oldu

VİDEO - Sanayi Mektebi kursiyerleri mezun oldu
AB destekli Diyarbakır Sanayi mektebinde verilen çeşitli kurslardan mezun olan 184 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

Serhat Özdemir - Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın bünyesinde kurulan ‘Diyarbakır Sanayi Mektebi’, Avrupa Birliği destekli eğitim projelerinin geliştirilmesi ve hızlandırılması çalışmalarını yaygınlaştırıyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın a bağlı Diyarbakır Sanayi Mektebi, farklı alanlardaki projeleri devreye sokarak, bu alanlarda verdikleri eğitimlerle gençlere istihdam kapısı aralıyor. Avrupa Birliği desteği ile genlere, yazılım dilleri, aşçı yardımcılığı, barista, dijital pazarlama, sosyal medya uzmanlığı, görsel grafik tasarımı başta olmak üzere farklı alanlarda eğitim veriliyor.

mehmet-kaya.jpg

Eğitimleri biten 184 kursiyer mezun oldu. Sur ilçesinde bulunan Gastro İnovasyon Merkezinde düzenlenen program düzenlendi. Açılış konuşmalarının ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

'Eğitim verdiğimiz öğrencilerimize iş gücü sağlayacağız'

Programda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya kursiyerlere istihdam sağlandığı ve bu eğitimlerin devam edeceğini belirtti. Kaya konuşmasının devamında şunları kaydetti;

mehmet-kaya2.jpg

"Sanayi Mektebi ve Gastro İnovasyon Merkezi bünyesinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilciliği ile bir yıldır çalışıyoruz. Bu eğitim programlarından 184 kişi mezun oldu. UNDP Türkiye Temsilciliği hem Sabancı Vakfı işbirliğinde yürüttüğü Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında hem de deprem sonrasında istihdamı desteklemek için Birleşik Krallık ile birlikte yürüttükleri proje kapsamında çalışmalarımızı destekledi. Bu etkinliğe ev sahipliği yapan Gastro İnovasyon merkezimiz bünyesinde Barista eğitimi için gerekli makine ve ekipmanları için ve çocuk oyun alanının kurulması için de destek aldık. Bizler oda olarak Sanayi Mektebinde gençlerin işgücüne katılımını desteklemek için mesleki eğitimler düzenliyoruz. Sağladığımız işbirlikleri ile şimdi eşleştirme hizmetlerine de başlıyoruz. İşletmeler ile eğitim verdiklerimizi bir araya getirecek çalışmalar var bundan sonra önümüzde. Yani daha önce sadece eğitim programlarına odaklanırken şimdi eğitim verdiğimiz gençlerin işgücüne katılımını kolaylaştırmaya da odaklanacağız. Bugün sertifika verdiğimiz gençler ve kadınlarımız için de böyle bir çaba içinde olacağız"

'Bölgede elimizden geleni yapacağız'

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ise programda konuştu. Vinton Diyarbakır'da olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

mehmet-kaya3.jpg

"Bugün Diyarbakır'da olmakta çok mutluyum. Özellikle yemekle ilgili davet edildiğimde çok mutlu oluyorum. Ticaret odası başkanı Mehmet beye gerçekten çok teşekkür ederim. Biz gerçekten eğitimleri istihdam olması için iş birliğindeyiz bunu da sahada görmekten mutluluk duyarız. İstihdam sağlanması için bu bölgede elimizden geleni yapacağız"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.