VİDEO - Şehir Hastanesi inşaatında dinamit kullanımına tepki

VİDEO - Şehir Hastanesi inşaatında dinamit kullanımına tepki
Diyarbakır da yapılmakta olan Şehir Hastanesi inşaatı için patlatılan dinamitler çevre de yaşayan yurttaşları endişelendiriyor.

Mevlüt Bağırmaz

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Fırat mahallesinde yapılmakta olan Şehir Hastanesi inşaat zemini için kullanılan dinamit patlayıcıları çevre sakinlerini tedirgin etti. Çevredeki site sakinleri, duruma tepki göstererek bir araya geldi, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Site yöneticileri adına ortak basın açıklamasını Cemal Olcay okudu. Açıklamada şöyle denildi;“Gürbağ Firması tarafından yapımına devam edilen Diyarbakır Şehir hastanesi zeminin de bulunan taşları kırmak amacıyla dinamit patlatılmaktadır. Tamamen maliyeti düşürmek ve zaman kazanmak için yapılan bu ilkel yöntem çevreye ve biz mahalle sakinlerine zarar vermektedir.

sehir-hastanesi-1.jpeg

Şehir içinde yapılması yasak olan bu yöntem her kullanıldığında deprem travmasını bizlere tekrar tekrar yaşatıyorlar. Binalarımızın kolon sistemine zarar vermekle birlikte binalarımızın sarsılmasına da neden oluyorlar. Kulaklarımızı sağır edercesine duyulan sesin ardından çocuklarımız ve bizler can havliyle dışarı kaçmak zorunda kalıyoruz.

sehir-hastanesi-3.jpeg

Diyarbakır Valiliği yazı işleriyle yaptığımız görüşme de ellerinde patlatılmayla ilgili herhangi bir izin yazısı olmadığı cevabını almış bulunmaktayız. Deprem travmasını çocuklarımıza daha fazla yaşatmamak ve bu durumdan daha fazla zarar görmemek için bu hukuk dışı uygulamanın bir an önce son bulmasını istiyoruz.”

Basın açıklamasına CHP Bağlar İlçe teşkilatı başkanı Mustafa Aslanhan ve partililer de katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.