VİDEO - Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde korkutan görüntü!

VİDEO - Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde korkutan görüntü!
Maraş Merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır Selahaddin-i Eyyubi Devlet Hastanesi'nin yangın merdiveni tamamen ayrıldı. Şuana kadar tedbir alınmayan hastanede yüzlerce insanın hayatı tehlikeye atılıyor.

Serhat Özdemir/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Maraş Merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 1'i boş 7 bina yıkılırken birçok bina da hasar aldı. Depremlerden Yenişehir ilçesinde bulunan Selahaddin-i Eyyubi devlet hastanesi de hasar aldı. 10 katlı hastanenin yangın merdiveni tamamen binadan ayrıldı. Depremin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hâla bir önlem alınamadı.

3e691b78-b574-4b76-b632-6c903876d978.jpg Yıkım kararı çıkarılan yangın merdivenin yıkımının başlaması için ihale açılması beklendiği öğrenilirken, kentte ki kurumlar ise tehlikeli merdivenin yıkımını göz ardı ediyorlar. İddialara göre depremin ardından hastane yönetimi ilk olarak yıkım için Belediyeye başvurdu. Belediye, Çevre ve Şehirciliğe, onlar ise AFAD'a, ardından Sağlık İl Müdürlüğü'ne yönlendirirken, en son ihalenin hastane yönetimi tarafından yapılmasına karar verildiği öğrenildi.

1e7a9c00-5685-4ef0-a076-07e41e467696.jpg

'Hastaların ve vatandaşların can tehlikesi var'

10 katlı olan yangın merdiveninin binaya sonradan eklendiği iddia edilirken, depremlerden sonra binadan ayrılması ve yan bloğunda bulunan yangın merdiveninin ise hasar almaması, gerçeği ortaya koyuyor. Merdivenin bulunduğu alanda ameliyathane, acil ve acil girişinde bulunan kafeteryalar mevcut. Günde yüzlerce kişinin gidip geldiği bu yolda hiçbir önlem alınmazken, vatandaşların hayatı ise 7 aydır tehlikeye atılıyor.

d73e0eae-df77-4a0a-9a17-42d1cb550175.jpg

'Elazığ depreminde de hasar almış'

Merdivenin 20 Ocak 2020'de Elazığ Sivrice merkezli 6.5'lik depremden de etkilendiği öğrenildi. Küçük çatlaklıkların o dönemde oluştuğu merdivene iki büyük depremde de önlem alınmadı. Artçı depremler, çevre illerde ve kentte hâlâ devam etmesi ise merdivenin faciaya neden olmasına adeta davetiye çıkarıyor. Hastanede çalışanlar ve vatandaşlar, tehlikeli merdivenin biran önce yıkılmasını ve tedbir alınmasını istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.