VİDEO - Seyrantepe kavşağında düzenleme rezalete dönüştü

VİDEO - Seyrantepe kavşağında düzenleme rezalete dönüştü
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Seyrantepe kavşağında trafiğini rahatlatmak için kavşak düzenlemesi yaptı. Düzenlemeden sonra özelikle akşam saatlerinde trafikteki keşmekeşlik sürücülerin tepkisine neden oldu.

Şevval Filiz - Özel

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi, Seyrantepe köprülü kavşağının hemzemin kısmındaki yoğun araç trafiğini hafifletmek ve hızlı bir akış sağlanması amacıyla dönel kavşak kaldırıldı, diğer geçişlerde ise iyileştirmeler yapıldı. Yeni düzenlemelerle, araçlar kendine ayrılmış şeritlerde kavşağı hızlı bir şekilde terk etmelerini sağlamak amacıyla trafik sıkışıklığı giderilmek istendi. Ancak bu durum trafiğin daha da sıkışmasına neden oldu.

Tigris Haber’e konuşan araç sürücüleri kavşağın trafik yoğunluğuna neden olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini ifade ederek kavşak projesinin yeniden ele alınmasını istediler.

seyra-ntepe-kavsak-tigris.png

“Bu kavşak rezillik”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyrantepe kavşağında yapılan düzenlemeden rahatsızlık duyduğunu söyleyen araç sürücüsü Veysi Karadaş şunları söyledi, “Bu projeyi yapan mühendis her kimse o diplomayı bıraksın. Hem Seyrantepe kavşağını hem DSİ kavşağını rezil etmiş. İnsan caddeden kesip kaldırıma verir mi? Lütfen o diplomayı bıraksın. Bu kavşak rezillik. Rica ediyorum bu kavşağı düzenlesinler. Eski hali daha iyiydi.”

“Bisiklet yolu gibi olmuş”

Seyrantepe kavşağının sokak arası kavşaklara benzeten Hikmet Kurnaz ise şöyle konuştu, “ Kavşağı beğenmedim bu kavşak çok karışık, biz bu kentin yerlisi olduğumuz halde kavşağı karıştırabiliyoruz, yabancıya Allah yardımcısı olsun. Eskisini arıyorum, sokak arası kavşak gibi olmuş. Kavşakta değil, mini kavşak, bisiklet yolu gibi olmuş. Seyrantepe kavşağı Elazığ yolu ve Urfa yolunu birbirine bağlıyor, ama mini kavşak gibi olmuş.  Eski kavşağı arıyorum, bu trafik yoğunluğunu da kavşağa bağlıyorum.”

 Mehmet Aydın adlı vatandaş ise, Belediyenin boşa para harcadığını söyleyerek,“Vallahi berbat görünüyor. Eskisi mükemmeldi, bunu kesinlikle beğenmedim, boş para harcıyorlar” dedi.

seyrantepe-kavsak-tigris2.png

“Yeni projeler sıkıntılı”

  Belediyenin yeni projelerinin sıkıntı yarattığını söyleyen Mehmet Dalan da şöyle konuştu, “Yeni projelerle ilgili çok sıkıntı yaşıyoruz. Her gidip geldiğimde yarım saat rampadan çıkamıyorum, bu hiç hoş bir şey değil. Trafiğin geçmesi bir saati alıyor. Burada yolcu indiremiyoruz.”

Seyrantepe kavşağının eski halinin kötü olduğunu belirten Emanet Eken ise, yeni kavşağın daha iyi olacağını söyleyerek, “  Trafik çok sıkışık trafik bir türlü rahatlamadı. Şu anki düzenleme iyi ama tam olarak açılmamış. Eskisi çok kötüydü, şimdiki düzenleme iyi.”

 Kavşağın projesini yapan mühendisin proje yapmayı bilmediğini söyleyen vatandaşlardan biride , “Burada kavşak düzenlemesi yapan gelsin ben ona proje dersi vereyim. Burayı allak bulak etmiş, kavşak düzenlemesi yapıldığından beri trafik alt üst olmuş” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.