VİDEO - Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’daki bürokratları uyardı

VİDEO - Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’daki bürokratları uyardı
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da kent yönetiminde görev alan bürokratları uyardı, “Bu iktidar değişecek, kentin değerlerini talan etmeyin, hesabı sorulur, sonra çok pişman olursunuz” dedi.

TİGRİS HABER - Sezgin Tanrıkulu, gazetemizin merkezini ziyaret ederek yayın koordinatörümüz Naci Sapan ile bir araya geldi, kentin gündemi ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Özellikle Kayyum Belediyeleri, rektörlük çevresi ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki keyfi uygulamalar konusunda çok sayıda şikâyet aldıklarını söyleyen Tanrıkulu, bürokratları uygulamaları ve çalışmaları konusunda uyardı.

Tanrıkulu, seçim tarihinin yaklaştığını, bu iktidarında artık gidici olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi; “Mayıs ayında yapılacak seçim, cumhuriyetimiz bakımından dönüm noktası, Türkiye bakımından da dönüm noktası olacak. Türkiye’nin her tarafında çok sıcak bir atmosfer var. Yarın itibari ile ortak politikalar metnimiz açıklanacak, Ankara da olacağız. Türkiye’nin her yerine gidiyoruz. Genel başkanımız Türkiye’nin her yerinde. Bizlerde dolaşıyoruz, bugün Diyarbakır’dayım, Diyarbakır’ı takip ediyoruz. Aktif siyaseti takip ediyorum. Aktif siyasetin içindeyiz.”

sezgintanrikulu-1-copy.jpg

Diyarbakır talan ediliyor

Diyarbakır’daki kayyum siyasetini de yakından izlediğini hatırlatan Tanrıkulu, “Uyguladıkları siyasetin Diyarbakır’a ağır bedelleri var. Ağır yükler yüklüyor. İzliyorum, Diyarbakır talan ediliyor. Diyarbakır bürokratlar tarafından, rantçı kesimler tarafından, bir talana maruz kalmış. Ben buradan hem bürokrasiye, görev yapan bütün bürokratlara, en büyüğünden en küçüğüne, en yetkilisinden en yetkisizine kadar sesleniyorum; Bu iktidar değişecek. Bu talan siyasetinden vazgeçin. Kamuoyunun mallarını talan etmekten vazgeçin. Yine hemşerilerime sesleniyorum, kayyumların ve diğer bürokratların, bu talan zihniyetine ve talan ortamına ortak olmayın. Bu hükümet değişecek, sonra üzülürsünüz” dedi.

‘Talana ortak olmayın’

Tanrıkulu sözlerini şöyle tamamladı; “Rektörlükte, Büyükşehir Belediyesinde, diğer belediyelerde kamu mallarının satıldığını, peşkeş çekildiğini, kamu ihalelerinin peşkeş çekildiği ile ilgili birçok bilgi var elimizde. Hemşerilerime sesleniyorum, hiç olmazsa bu saatten sonra, bu talana bu rant ortamına ortak olmayın. Sonra üzülmeyin. Sonra bizim yanımıza gelip vallahi bilmedik, yanlış yaptık demeyin. Şimdiden uyarıyorum. Güzel günler gelecek, bu düzeni değiştireceğiz. Diyarbakır özlediği adalet ortamına, barış ortamına kavuşacak, nefes aldığımız bir Diyarbakır’da, nefes aldığımız bir Türkiye de hep beraber yaşayacağız.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.