VİDEO - SGK emekçileri haklarını istiyor

VİDEO - SGK emekçileri haklarını istiyor
KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikasının (BES) çağrısıyla bir araya gelen SGK emekçileri, ikramiye, 3600 ek gösterge ve insanca yaşayacak ücret başta olmak üzere taleplerinin karşılanması ve yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini istediler

Mahsum Kara - Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikasının (BES) çağrısıyla bir araya gelen SGK emekçileri, ikramiye, 3600 ek gösterge ve insanca yaşayacak ücret başta olmak üzere taleplerinin karşılanması ve yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesine dair Diyarbakır SGK İl Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yazılı açıklamayı okuyan Büro Emekçileri Sendikası Sekreteri Güneş Özel, EYT Yasasının gerekli alt yapısı hazırlanmadan plansız ve seçime endeksli bir kararla çıkarıldığını, bu durumun artan iş yükü altında ezilmekte olan SGK personeli için angaryaya dönüştüğünü ifade etti.

Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Haftalardır alanlarda, işyerlerimiz önünde eylemler - açıklamalar yapıyoruz. Kamu kurumları içerisinde en az maaşı aldığımızı, gittikçe yoksullaştığımızı, evimizin kirasını ödeyemez hale geldiğimizi, çocuklarımızı okutmakta zorlandığımızı kısacası geçinemediğimizi anlatıyor ve kalıcı çözümler istiyoruz. Sayın bakan bizi duydu ama bizi tam olarak anlamamış. Müjde verilir gibi fazla mesainin 100 saate çıkarıldığı ve bunun da 3 ay ile sınırlandırıldığı duyuruldu. Biz Büro Emekçileri Sendikası olarak sizden 2-3 ayla sınırlı fazla mesai uygulaması başlatın da ekonomik sorunlarımız çözülecek demedik. Sizden pansuman çözümler değil kalıcı çözümler, 666 sayılı KHK ile gasp edilen ancak halen bazı kadrolara verilmeye devam edilen yılda 2 asgari ücret tutarındaki ikramiye ve ek ödemelerimizi istiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.