VİDEO - Sıcaktan bunalanlar camilere sığındı

VİDEO - Sıcaktan bunalanlar camilere sığındı
Diyarbakır’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaktan kaçanlar için camiler adeta bir sığınak haline geldi. Sur’daki tarihi Ulucami’de her yıl çekilen bu fotoğraf, bu yıl da Diyarbakır klasikleri arasına girmeyi başardı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Ağustos ayının gelmesi ile gündüz saatlerinde termometreler 42 dereceyi göstermeye başladı. Elektrik faturalarının kabarık gelmesi, kentte klimaları da kullanılamaz hale getirdi. Evlerde serinleyemeyenler, kendilerini sur diplerine ya da camilere atıyor. Diyarbakır’da yaz mevsiminde her gazetecinin objektifine takılan, camide yan yana uzanmış “amcalar”, bu yıl Tigris Haber’in objektifine takıldı. Sabah serinliğinde evlerinden ayrılan yaşlı vatandaşlar, akşam serinliğine kadar, caminin klimasında serinleyerek, günün stresini atıyor.

diyarbakir-sicaklik-1.jpg

Gündüz sokaklar boş

Sıcaklar nedeniyle gündüz evlerinden çıkamayan yüzlerce kişi gece serinliğinde parklara akın ediyor. Diyarbakır’ın hareketli caddeleri olarak bilinen ve alışverişin merkezi olan Gazi, Melikahmet ve Sakarya Caddesi dahi sıcaklardan dolayı gündüzleri bomboş kaldı. Gece ise hem Bağlar hem de Diclekent bölgesindeki parklar dolup taşıyor.

diyarbakir-sicaklik-1.jpeg

Uzmanlar uyarıyor

Uzmanlar da Diyarbakır ve diğer bölge illerinde mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklara karşı uyarıyor. Uzmanlar, gün ortasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması, cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş koruyucu kullanılması uyarısında bulunuyor. Sıcaklardan dolayı, eğitim hayatı da sekteye uğradı. Kursların çoğu, yüksek seyreden sıcaklıklardan dolayı, ya ders saatlerini değiştiriyor ya kurs günlerini erteliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.