VİDEO - STK’lar Sur’daki ihaleden habersiz

VİDEO - STK’lar Sur’daki ihaleden habersiz
Diyarbakır merkez Sur İlçesi Yenikapı Caddesi’ndeki 52 dükkânın ihale ile kiraya verilmesi yöntemi, kentteki sivil toplum örgütlerini rahatsız etti.

TİGRİS HABER - Çatışmalardan sonra inşasına başlanan Diyarbakır Suriçi Yenikapı Caddesi’ndeki 52 dükkân, Perşembe günü düzenlenecek ihale ile kiraya verilecek. Emlak Yönetim A.Ş tarafından yapılacak ihalede, 40 dükkândan 37’si yerel gastronomiye ayrıldı. İhale için teminat bedelleri, 8 bin ile 100 bin lira arasında değişiyor.

TMMOB: Bilgimiz yok

10 Şubat günü Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak ihale öncesi, kentteki hiçbir sivil toplum örgütünün görüşüne başvurulmadığı ortaya çıktı. Tigris Haber’e konuşan TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doğan Hatun, “Nezaketen de olsa, şeffaflık ilkesi gereği davet edilmeyi bekliyorduk” dedi. Kentteki hiçbir sivil toplum örgütünün ihale sürecine gözlemci olarak davet edilmediğine işaret eden Hatun, dükkânların ihaleye çıkarılma süreci ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

stk-sur-4.jpg

TMMOB’un soruları

Doğan Hatun, Sur’un boşaltıldığını, halka rağmen o bölgede ticari bir aks oluşturulduğunu belirterek, ihale ile ilgili sorularını şu şekilde sıraladı: “Hak sahipleri bundan pay alacak mı? Hak sahiplerinin ihaleden haberi var mı? Bu yapılar kime ihale edildi, nasıl karar verildi? Kira bedeli kime verilecek? Davet edilenlerin listesi neye göre belirlenmiş, orada yaşayan halktan kimse var mı? Halka rağmen, buranın ticari aks yapılmasına neye göre karar verildi?”

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri, rayiç bedelin nasıl ve kim tarafından belirleneceği konusunda da bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, yetkililerin bu sorulara yanıt vermesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan, Yenikapı’daki dükkânların kiralanması gibi süreçlerde fikri alınan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının (DTSO) da konu hakkında bilgi sahibi olmadığı ortaya çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.