VİDEO - Sur'a kayyum geliyor

VİDEO - Sur'a kayyum geliyor
Şafak baskını  ile gözaltına alınan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Buluttekin'in emniyetteki işlemleri sürerken, Sur Belediyesi'ne giriş çıkışlar güvenlik güçlerinin kontrolüne geçti. Sur Belediyesi'ne HDP'li belediye meclis üyelerinin alınmaması kayyum hazırlığı olarak algılandı.

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Buluttekin'e  şafak baskını ile yapılan gözaltının ardından Sur Belediyesi'nde polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

sura-yeniden-kayyum-geliyor-(2).jpg

Diyarbakır'ın tarihi ilçesi Suriçi Belediyesi çevresinde güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı gözenirken, Belediye girişine ise barikat çekildi. Polisler belediyeye giriş çıkışları kontrol altına aldı. HDP'li Belediye Meclis üyelerinin belediyeye girişleri engellendi. Sur Belediyesi önünde toplanan belediye meclis üyeleri, HDP Diyarbakır Milletvekilleri ve belediye çalışanlarının binaya girişine izin verilmedi.

sura-yeniden-kayyum-geliyor-(4).jpg

Belediye önünde toplanan kitlenin bina önünden ayrılması için polis anonsu yapıldı. Ardından polisler tarafından, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun'un da aralarında bulunduğu kitlenin belediye binası önünden yolun karşı tarafına geçmeleri sağlandı. Bu sırada kısa süreli gerginlik ve tartışmalar yaşandı.

sura-yeniden-kayyum-geliyor-(3).jpg

Sur Belediyesi önünde toplanan kitlenin bina önünden uzaklaştırılmasının ardından belediye çalışanlarının binaya alınacağı belirtildi. HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ve belediye meclis üyelerinin Sur Belediyesi karşısındaki alanda bekleyişi sürüyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.