VİDEO - Tanrıkulu: Artık Diyarbakır Milletvekiliyim

VİDEO - Tanrıkulu: Artık Diyarbakır Milletvekiliyim
Cumhuriyet Halk Partisinden Diyarbakır 1.sıra Milletvekili adayı olan Sezgin Tanrıkulu, “Diyarbakır’dan seçim kazanmanın, Milletvekili olmanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum.

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisinden Diyarbakır 1.sıra Milletvekili adayı olan Sezgin Tanrıkulu, “Diyarbakır’dan seçim kazanmanın, Milletvekili olmanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Kentin bana sahip çıkacağından eminim, gönül rahatlığıyla artık Diyarbakır Milletvekiliyim diyebilirim” dedi.

İstanbul Milletvekili olarak bir dönemi tamamladığını belirten ve şimdiye kadar kendisine destek veren İstanbul seçmenine teşekkür eden Sezgin Tanrıkulu, önümüzdeki süreci Diyarbakır’da seçim çalışmaları ile yürüteceğini ifade etti. Tanrıkulu, “Genel Başkanımızın ve partimizin takdiri ile Diyarbakır’dan aday gösterildim. Memleketimden adayım. Diyarbakır’dan seçim kazanmanın ne anlama geldiğini ben çok iyi biliyorum. Çok çalışacağız. Dostlarımdan, arkadaşlarımdan, yakınlarımdan, hemşerilerimden, Diyarbakırlı olan olmayan her kesten, her kesimden destek bekliyorum. Alacağım destekle, artık Diyarbakır Milletvekiliyim diyebilirim” dedi.

Tanrıkulu, şimdiye kadar insan hakları ihlalleri ile ilgili mücadelesinin devam edeceğini, şimdiye kadar ihlallere karşı verdiği mücadeleyi, 15 Mayıs tarihinden itibaren iktidar olarak daha farklı boyutlarda vereceğini, çözüm odaklı çalışmalara imza atacağını da ifade etti.

CHP Kürt sorununun çözümünde ne dedi

Sezgin Tanrıkulu, “CHP Kürt sorununun çözümünde ne dedi” başlıklı kitabının da yayınevinden çıktığını, dağıtımda olduğunu ifade etti. Tanrıkulu, önsözünü Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yazdığı kitabın önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “CHP olarak toplumsal barış ve Kürt meselesine dair çalışmalarımızı içeren bir kitap. Muhalefette, eksik olabilir, ancak yanlış olmayan işler yaptık. Bu kitapta yaptıklarımızı anlatıyorum” dedi.

Seçim, iktidarla muhalefet arasında

Seçim çalışmalarıyla ilgili alt yapı hazırlıklarını yaptığını söyleyen Sezgin Tanrıkulu, birkaç gün içinde Diyarbakır’a gelerek, cadde, sokak, köy, köy dolaşacağını da sözlerine ekleyerek şöyle dedi; “Yabancı olmayan sokaklar, zaten buradaydım, şimdi daha fazla olacağım. Doğduğum, büyüdüğüm, baro başkanlığı yaptığım kentimin bana sahipleneceğini, Diyarbakır Milletvekili olarak parlamentoya göndereceğine inanıyorum. Her kesimden destek bekliyorum, bu seçim partiler arası bir seçim değil, iktidarla muhalefet arasında bir seçim olacak.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum