VİDEO - Tanrıkulu: DEDAŞ hem halka hem de işçisine işkence ediyor

VİDEO - Tanrıkulu: DEDAŞ hem halka hem de işçisine işkence ediyor
Sabah saatlerinde Diyarbakır'ında olduğu 6 ilde DEDAŞ işçileri, şirket önlerinde alkışlı protesto gerçekleştirdi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DEDAŞ’a giderek protesto eylemi gerçekleştiren işçilere destek verdi.

Serhat ÖZDEMİR

TİGRİS HABER - Diyarbakır Dicle Elektrik Şirketi (DEDAŞ) İşçilere, asgari ücretin yüzde 10’u üzerinde maaş veriliyor. Çalışan 8 bin işçi birlikte hareket ederek, özlük haklarının verilmesi, maaşların yükseltilmesi ve sendikaya üyelik hakkının verilmesini istedi. DEDAŞ işçileri sendikaya üye olmak için imza kampanyası başlattı. Talepler, karşılanmayınca 6 ilde 6 bin kişinin katılımıyla, alkışlı protesto gerçekleştirildi. İşçiler, Diyarbakır DEDAŞ Bölge Müdürlüğü bahçesinde protesto başlattı. Protesto kararlılıkla sürdürülürken, Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, işçileri ziyarete giderek, destek oldu.

'40 yıldır elektrik işkencesi devam ediyor'

Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, işçilerin yanında olduğunu ve Türkiye elektrik işkencesini Diyarbakır cezaevinde duyduğunu şimdi ise DEDAŞ'ın hem halka hem de işçilerine işkence yaptığını ifade ederek şöyle konuştu;

" Diyarbakır cezaevi elektrikli işkencelerle Türkiye'nin gündemine gelmişti. Şimdi ise DEDAŞ hem Diyarbakır halkına hem de kendi çalışanlarına işkence yapıyor. Aradan 40 yıl geçti fakat elektrik işkencesi devam ediyor. Burada sendikaya izin vermeyerek sizlerin emeğini de sömürüyorlar.

Her gün çalışanlara mobing yapılıyor. Ben sizlerle dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğim. Bütün taleplerinizde haklısınız. Elektrik hizmeti, su ve ekmek gibi en temel hizmettir. Bir kamu hizmetidir, buda özelleştirilemez. Sizlerin, kamu çalışanı olması lazımdı. Kamu hizmetlerinde kar edilemez. Biz iktidara gelseydik, kamulaştıracaktık. DEDAŞ yöneticileri, eylemci kardeşlerimizin haklarını verin. Emeğinizin karşılığını almalısınız, çünkü DEDAŞ kâr ediyor. Bende sizin kardeşiniz ve ağabeyiniz olarak yanınızdayım" dedi.

'İşçilerin talepleri'

DEDAŞ bünyesinde elektrik arıza, onarım ve bakım işlerini yapan işçilerin, Sendikaya üyelik, asgari ücrete yüzde 80 net ücret, yol ve yemek ücretlerinin devletin belirlediği miktarda ücretin verilmesi, gece vardiyasına yüzde 15 ek ücret, ekip şefi farkı, 6 ayda bir maaş ikramiye, şoförlük için ek ücret, banka promosyonu, ramazan ve kurban bayramı promosyonu, mesai ücret artışı ve resmî tatil mesai ücreti, okul, evlilik, doğum ve yakıt yardımı, saha personeli yıpranma ek ücreti taleplerinde bulundular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum