VİDEO - Tanrıkulu, Elçi davası ile ilgili konuştu: ‘Aydınlatılmak istenmiyor’

VİDEO - Tanrıkulu, Elçi davası ile ilgili konuştu: ‘Aydınlatılmak istenmiyor’
8 yıl önce katledilen Diyarbakır eski Baro başkanı Tahir Elçi'nin duruşmasına katılan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, taleplerin yerine getirilmediği ve olayın aydınlatılmak istenmediğini belirtti.

Serhat ÖZDEMİR

TİGRİS HABER - Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, 2015'te tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptığı sırada vurularak öldürülmesine ilişkin 3 polis memuru ile PKK mensubu firari bir kişinin yargılandığı davanın 9’uncu duruşması Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Duruşmaya katılan Sezgin Tanrıkulu Elçi'nin aldığı tehditler ve hakkında açılan soruşturmaların öldürülme sürecinin hızlandırdığını belirtti.

Tanrıkulu, hazırlanan iddianamelerin olayın aydınlatılmaması yönünde olduğunu ve taleplerin reddedildiğini ifade ederek şunları kaydetti;

"Elçi canlı yayında öldüruldü. İlk başlarda hedef gösterildi. Tehdit edilerek, hukuksuzca soruşturmalar açılmıştı. Bütün bunlar ölümüne giden süreci hızlandırdı. 5 yıl savcılık soruşturması sürerken 3 yıldırda dava süreci sürüyor. İddianameler bu olayın aydınlatılmaması için hazırlanmıştır. Sanıklarında cezasızlıkla ödüllendirildiği bir yargılama süreci gibi ilerliyor. Talepler bugüne kadar reddedildi. Komu vicdanıda kanamaya devam ediyor. Onlarca baro başkanları yurtdışından birçok avukat meslektaşımız içeridedir. Müdahil tarafın tamamen hukuka uygun olan taleplerinin yerine getirilmesi lazımdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.