VİDEO - Tanrıkulu: Metin Lokumcu davasının takipçisiyiz

VİDEO - Tanrıkulu: Metin Lokumcu davasının takipçisiyiz
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve bir grup hukukçu Metin Lokumcu davasını takip içinb Trabzon’da buluştu. Tanrıkulu, “Lokumcu’nun ölümüne neden olanlar yargı karşısına çıktı, davanın takipçisiyiz” dedi.

TİGRİS HABER - Sezgin Tanrıkulu, dava süreci ve gelişmelerle ilgili yayınladığı videoda şunları söyledi;

 "Metin Lokumcu Hocamız 2011 yılında doğa ve çevre hakkı için mücadele ederken yaşamını yitirdi. Hopa'da bu mücadeleyi veriyordu. Kendisi sadece Hopa için değil, ama bütün Türkiye'deki çevreye hakkı ve doğaya müdahale bakımından önemli bir mücadele insanıydı. Biber gazı sıkıldı, orantısız güç kullanıldı ve yaşamını yitirdi.

Avukat arkadaşlarımız inanılmaz bir mücadele ile sanıkları bugün Trabzon'da Yargı karşısına çıkardılar. Şu unutulmasın: Yani bugün için yaşam hakkına müdahale eden, kötü muamele ve işkence yapan memurlar bakımından, kamu görevlileri bakımından bence çok önemli bir dava ve unutulmasın, bir gün mutlaka Yargı önüne çıkıyorlar. O nedenle buradayız Milletvekillerimizle beraber, birçok Baro Başkanı burada, Türkiye Barolar Birliği Başkanı burada. Bu davada adaletin gerçekleşmesi açısından burada olmaya devam edeceğiz." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.