VİDEO - Tanrıkulu: ÖSYM Diyarbakır yanlışından dönmeli

VİDEO - Tanrıkulu: ÖSYM Diyarbakır yanlışından dönmeli
Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, öğrencilerin tercihleri dışında başka şehirlerde üniversite sınavlarına girmek zorunda bırakılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, öğrencilerin tercihleri dışında başka şehirlerde üniversite sınavlarına girmek zorunda bırakılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Tanrıkulu, “ÖSYM bir an önce bu yanlışından dönmelidir” dedi.
Deprem bölgelerindeki öğrencilerin üniversite sınavlarına giriş yerlerinin yaşadıkları kentlerin dışında belirlenmesi tepkilere neden oldu. Diyarbakırlı öğrencilerinde kendi istekleri dışında başka kentlere dağıtılmasına tepki gösteren CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakırlı öğrencilerin kendi tercihleri dışında başka illere gönderilmesinin yanlış olduğunu belirterek şunları söyledi;
“Diyarbakır’dan öğrenciler aradı, tercih etmedikleri halde Kayseri, Ankara, Adana gibi illerde sınava girmek zorunda bırakıldıklarını aktardı. Bu ortamda, bu ekonomik krizde öğrenciler başka illere nasıl gitsin. Diyarbakır Büyükşehirdir. Okul var, bina var. Sınav salonu konusunda bir sıkıntı yok. Buna rağmen her ne hikmetse ÖSYM Diyarbakırlı öğrencileri dağıtmış. Bundan derhal vazgeçilmelidir. Gerekli girişimleri yapacağım, büyük maliyettir. Bu yoksulluk içinde çok büyük yüktür. ÖSYM derhal bu yanlışından vazgeçmeli, Diyarbakırlı öğrenciler kendi kentlerinde sınava girmelidir.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum