VİDEO - Tanrıkulu: Sorunların çözüm adresi olacağım

VİDEO - Tanrıkulu: Sorunların çözüm adresi olacağım
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yemin töreni sonrası ilk kez geldiği Diyarbakır’da seçmenleriyle, muhtarlarla buluştu, STK temsilcileriyle görüştü, partilileriyle bir araya geldi.

Naci Sapan /Özel Haber

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yemin töreni sonrası ilk kez geldiği Diyarbakır’da seçmenleriyle, muhtarlarla buluştu, STK temsilcileriyle görüştü, partilileriyle bir araya geldi. Tanrıkulu, hemşerilerinin emrinde olduğunu, ayırım yapmaksızın bütün Diyarbakırlıların sorunlarının çözüm adresi olacağını ifade etti.

TBMM’de Diyarbakır’ı temsil etmenin büyük onur olduğunu söyleyen Sezgin Tanrıkulu, çok kıymetli bir görev sürecinin başladığının bilincinde olduğunu belirterek şunları söyledi;

“İstanbul Milletvekili iken de Diyarbakır’ın ve bölgenin sorunlarından uzak durmadım. Şimdi sorumluluğumun arttığının farkındayım, çalışma stratejimi de ona göre ayarlıyorum. Burada doğdum, burada büyüdüm, kentimin, insanlarımın sorunlarına vakıfım. Gönül ister ki hiç sorun olmasın, herkes mutlu olsun. Ancak, hayatın gerçekleri var. Nerede, kimin ne sorunu olursa orada olacağım, hemşerilerime bir telefon kadar yakınım. Bir anlamda hemşerilerimizin sorunları ile ilgili başvuracağı adres benim diyebilirim.”

Milletvekili seçildikten hemen sonra üniversiteye girecek öğrencilerin sınav yerleri ile ilgili sorunla yakından ilgilendiğini, sınav yerleri değiştirme imkânı olmasa da, gidecekleri yerlerde barınma ve yol ücretlerinin karşılanmasına katkıda bulunduğunu da sözlerine ekleyen Tanrıkulu, ÖSYM yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmelere katkısı olduğu içinde mutlu olduğunu ifade etti.

‘Yöneticiler işini doğru yapsın’

Diyarbakırlı hemşerilerinin sorunlarını çözerken, kamu alanındaki çalışmaları da yakından takip edeceğini, Diyarbakır’a zarar veren kamu yöneticilerinden halk nezdinde hesap soracağını ifade eden Sezgin Tanrıkulu, “Keyfi uygulamalara izin vermeyeceğiz, karşı çıkacağız. Özellikle de kamu alanındaki yolsuzluk ve kayırmaları çok yakından takip edip, yargı yoluyla bu işi yapanlardan hesap sorulmasını sağlayacağız. Diyarbakır’ın, Diyarbakırlıların hakkının yenmesine izin vermeyeceğiz, her alanda hakkını savunacağız” dedi.

‘Teşekkür gezisi yaptım’

Bundan sonraki süreçte her hafta sonu Diyarbakır’da olacağını, kentin sorunlarını yerinde takip edeceğini ifade eden Sezgin Tanrıkulu, şöyle dedi;

“Henüz işin başındayız. Şimdilik muhtarları, bazı STK’ları, partili arkadaşlarımı ve parti dışından beni destekleyen, oy veren dostlarımı ziyaret ettim, teşekkür ettim. Zamanımız bol, daha geniş buluşmalar gerçekleştireceğiz. Dediğim gibi, herkesin sorunlarının adresi olacağım, kimse merak etmesin.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.