VİDEO - Tanrıkulu, Valiyi, Belediye Genel Sekreterini uyardı; ‘Esnafa, üreticiye zorluk yaşatmayın’

VİDEO - Tanrıkulu, Valiyi, Belediye Genel Sekreterini uyardı; ‘Esnafa, üreticiye zorluk yaşatmayın’
CHP Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili Adayı Sezgin Tanrıkulu, seçim gezileri kapsamında Diyarbakır Canlı Hayvan Borsasını ziyaret ederek esnaflarla ve üreticilerle bir araya geldi.

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili Adayı Sezgin Tanrıkulu, seçim gezileri kapsamında Diyarbakır Canlı Hayvan Borsasını ziyaret ederek esnaflarla ve üreticilerle bir araya geldi. Tanrıkulu, dezenfekte bahanesiyle hafta ortası borsayı kapatan Vali ve Belediye Genel Sekreterini uyararak, “Esnafa zorluk yaşatmayın, uygulamaya son verin” dedi.

c0785215-594d-4034-a9d6-68144e8e5135.jpg

Sabahın erken saatlerinde Canlı hayvan borsasına giden Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Adayı Sezgin Tanrıkulu, esnaflarını sorunlarını dinledi. Esnaflar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin dezenfekte işlemlerini gerekçe göstererek her hafta çarşamba günleri borsayı kapatmasına tepki gösterdi. Esnaflar, hali hazırda rutin olarak kapalı olan Pazar günleri dezenfekte işlemlerinin yapılmasını talep etti.

‘Pazar günü zaten kapalı’

Borsa esnafını dinleyen Tanrıkulu da, esnafın gündeme getirdiği uygulamaya tepki gösterdi. Hafta ortasında gerçekleşen uygulamanın esnafa zarar verdiğini dile getiren Tanrıkulu, "Diyarbakır Canlı Hayvan Borsasındaki sıkıntıyı yerinde tespit ettim. Hafta içi dezenfekte bahanesiyle borsanın kapalı tutulması esnafa ve üreticiye zarar veriyor. Bu işlem neden borsanın zaten kapalı olduğu Pazar günü yapılmıyor da Çarşamba günü yapılıyor. Bu uygulamayla buradaki esnafa ve üreticiye zarar veriyorlar" diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

c1baa35b-536b-4047-806c-6047e753691c.jpg

CHP Adayı Tanrıkulu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine ve Diyarbakır Valiliğine çağrıda bulunarak, "Borsayı hafta ortasında kapatmayın, bu uygulamaya derhal son verin, esnafa ve üreticiye daha fazla zorluk yaşatmayın" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.