VİDEO - Tarım arazileri etkileniyor

VİDEO - Tarım arazileri etkileniyor
Çermik ilçesinde kanalizasyon suyu, bir Mahallenin tarım arazisinden geçen suya karıştı. Kirli sudan çevredeki göletlerinde etkilendiği belirtilirken, bu nedenle mahalle sakinlerinde hastalıkların baş gösterdiği öğrenildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Çermik İlçesinde Karataş Mahallesi’ne bağlı Yiğitler Mezrası sakinleri, mezralarına yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Akkoyunlu Mahallesi’nin kanalizasyon giderinin, kendi tarım arazilerine aktığını ifade ettiler. Yiğitler Mezrası sakinlerinin iddialarına göre, Akkoyunlu Mahallesi’nin kanalizasyon gideri tarımsal faaliyet yürüttükleri alandan geçen suyla karıştığı için kötü kokuyla beraber, hastalıklar da baş gösterdi.

cermik-kanalizasyon-2.jpeg

Mahalleli, hayvanların su ihtiyacının karşıladığı gölet ve akıntıların da durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi. Suda hiçbir canlının kalmadığını ifade eden Mahalle sakinleri, çocukların bu su nedeniyle hastalandıklarını ifade etti. Akkoyunlu Mahallesinde bulunan mandıranın suyunun da bu çaya aktığını dile getiren Mahalleli, yetkililerin biran önce bu duruma bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.