VİDEO - Tarım Fuarı’na 4 ülkeden ziyaretçi

VİDEO - Tarım Fuarı’na 4 ülkeden ziyaretçi
Diyarbakır’da açılan Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na 30 ilden firma, Irak Kürdistan Bölgesi başta olmak üzere 4 ülkeden de ziyaretçi katıldı.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da bu yıl 13’üncü düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı devam ediyor. Fuarda çiftçi ve besiciler için son teknoloji makinelerin yanı sıra, yiyecek stantları da açıldı. Tigris Haber’e konuşan Mezopotamya Fuarcılık Genel Müdürü Welat Ektirici, fuarın Pazar gününe kadar devam edeceğini söyledi. Çukurova, Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 30 ilinden firmanın fuara katıldığını belirten Ektirici, yurt içi ve yurt dışından heyetlerin ziyaretlerinin de sürdüğünü söyledi. Ektirici, “Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nden, Musul ve Ninova’dan organizasyonla gelen ziyaretçilerimiz oldu. Kendi imkanları ile gelen ziyaretçilerimiz de var. Hollanda, Sırbistan, KKTC’den de heyetlerimiz geldi” dedi.

fuar-ziyaret-tigris.jpg

Pandemi sonrası başarılıyız

Pandeminin ardından geçen yıl fuarın düzenlendiğini hatırlatan Ektirici, “Geçen yıl pandemiden sonraki ilk ihtisas fuarını biz yaptık. Bu önemli, organizasyonlarda boşluk yaratılmaması sonucunda oluşan bir gelişim” dedi. Dünyada enflasyon ve fiyatların artmasının fuarı da etkilediğini belirten Ektirici şunları söyledi: “Tedarik sıkıntısı dünyanın her yerinde var. Döviz ülkemize özgü fakat tedarik sıkıntısı bize özgü değil. Bütün dünyada bir enflasyon ve tedarik sıkıntı var. Buraya da yansıyor. İnşaat fuarında da bu sıkıntıyı yaşadık” diye konuştu.

ektirici-tigris.jpg

Mezopotamya Fuarcılık Genel Müdürü Welat Ektirici

Geçen yıla göre yüzde 15 artış

Geçen yıl ki Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na 124 bin ziyaretçinin katıldığını hatırlatan Ektirci şöyle devam etti: “Bu yıl, ilk iki gün geçen yıldan yüzde 10-15 Aralığında fazla seyrediyor. Geçen yıl 124 bin ziyaretçimiz gelmişti, bu yıl bunun üzerine çıkmasını bekliyoruz. Bu yıl ki ziyaretçi sayımız geçen yılı aşacak.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.