VİDEO - Teleferikle Ankara turunun yaşattıkları

VİDEO - Teleferikle Ankara turunun yaşattıkları
Ankara’yı başka bir açıdan görmek isteyenler için Yenimahalle’de yapılan teleferik iyi bir fırsat sunuyor. Kızılay’da metroya binip Yenimahalle de indikten sonra çıkış koridorunda teleferik yazısı seni yönlendiriyor.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Yenimahalle Şentepe arasında kurulan teleferik, hem Ankara’nın en yüksek teperinden biri olan Şentepe mahallesinde oturanlar için ulaşım kolaylığı sağlıyor hem de Ankara’ya başka bir açıdan bakmak isteyenler için turistik bir gezi imkânı sunuyor.

Teleferiğe bindikten sonra küçük kabinler peşi sıra akmaya başlıyor. Kabinler havalanmaya başlayınca birden ayakların yerden değil, kabin yerden kesiliyor. Kendini bir anda kuş gibi havalarda hissediyorsun. Teleferiğe binmeden önce kafamızı kaldırıp kaç katlı olduğunu bile doğru dürüst sayamadığımız binalar, gökdelenler birden ayaklarımızın altında kalmaya başlıyor. Yükseklik korkusu olanlar için biraz zor bir deneyim olsa da daha eğlenceli ve kolay bir ulaşım yolu.

Yükseklik korkusu olmayanlar için teleferik etrafı seyrederek Ankara’ ya yukarılardan bakma imkânı yakalamış oluyorlar. Ankara’ya hâkim bir tepe olan Şentepe’ye doğru kabinler yol alırken Ankara’nın büyük bir kısmını kuşbakışı da olsa dakikalarca seyretme imkânını yakalamış oluyorlar. Gerçi uçakla da Ankara üzerinde uçtuğunuz zaman da daha fazla yukarıdan seyredebilme imkânı yakalanıyor ama teleferikle daha ayrıntılı olarak mahalleri, binaları daha uzun süre tek tek görme imkânını yakalamış oluyorsunuz.

teleferik-6.jpgAnkara’da yaşayan biri bu yükseklikten bakınca adeta bir bina denizinin içindeymiş gibi seyre dalıyorsunuz.

Özellikle küçük şehir ya da kasabalarda yaşayanlar için böyle metropol şehirlerde yaşamanın hiç de kolay olmadığını anlıyorsunuz. İnsanın aklına ister istemez bu kadar bina ve insan kalabalığı içinde kaybolup yitme duygusu yaratıyor.

Teleferik tam yüksekliğine ulaştığı zaman bir tarafında Hüseyin Gazi Dağı bir tarafında Elmadağ ve diğer tarafta ise şehrin neredeyse ufukta kaybolan Eskişehir, İstanbul taraflarını görmeye çalışıyorsun. Doğadan tamamen kopmuş sisler arasında kaybolan bir bina denizi sanki sonsuzmuş gibi uzayıp gidiyor.

Bu manzara ve insana düşündürttükleri belki Şentepe’de oturanlar için o kadar farklı gelmeyebilir. Çünkü her gün bu yolla inip çıktıkları için kanıksamışlardır. Günlük dolmuşa binip işe gidip gelme gibi sırandan olsa da; daha küçük yerleşim yerlerinde yaşayıp da ilk defa binenler için sıradan olmuyor.

teleferik-3.jpg

Teleferik kabinleri havalandığı zaman hemen insanın aklına ister istemez korkuyor. Bu yükseklikten bir düşme durumunda kurtulma şansı olur mu diye bir düşünce geçiyor ve insanın içi ürperiyor. Kendini rahatlattıktan sonra etrafı seyretmenin zevkini almaya başlıyorsun ve havalara çıkmanın ne kadar güzel olduğunu ve eskiden beri insanların neden kuşlar gibi uçmak istediklerini anlamaya çalışıyorsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.