VİDEO - Temeli açılan enkazlar ölüme davetiye çıkarıyor

VİDEO - Temeli açılan enkazlar ölüme davetiye çıkarıyor
Depremlerden etkilenen Diyarbakır'da inceleme için açılan bina enkazlarının temeli ve Ağır hasarlı binalar ölüme davetiye çıkarıyor. Çevre sakinleri, enkazların bulunduğu alanlarda tedbir alınmasını istiyor.

Serhat Özdemir/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Maraş Merkezli 7.7 ve 76'lık depremlerden etkilenen illerden biride Diyarbakır'dı. Depremlerde 1'i boş 7 bina yıkıldı, birçok bina ise hasar aldı. Kentte 411 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi ise yaralandı. Depremin üzerinden 6 ayı aşkın bir süre geçerken, sorunlar bitmek bilmiyor. Depremde en çok hasar alan ilçelerden biri de Merkez Bağlar ilçesiydi. Her sokağı ölüme davetiye çıkaran ilçede yaşam hâlâ sürüyor. Çocukların rahatlıkla oynadığı sokaklar da şimdi ölüm tehlikesi var.

baglar-temeli-kazilan-binalar-6.jpegGeçtiğimiz aylarda numune alınması ve deprem raporu hazırlanması için yıkılan binaların temelleri açıldı. Yapılan incelemelerin ardından bina temelleri açık bırakılarak çevresinde hiçbir önlem alınmadı. Açık temeller ve paslı demirlerin ortada olması ise adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

'Hâla önlem yok'

Deprem yaşanan şehirlerden kendiliğinden yıkılan binaların haberleri sıklaşırken, gelen haberlere rağmen kentin Bağlar ilçesinde hâla bir önlem yok. Çözümün üretilmediği ilçe kaderine terk edildi.

baglar-temeli-kazilan-binalar-1-001.jpeg

Hasarlı binaların ve dar sokakların olduğu mahallelerde yürümek cesaret isterken, yolda yürüyen vatandaşların başına her an bir kaza gelme ihtimali var. Bazı bina bodrumları ve çevrelerinde önlem olmaması ise mahallede oynayan çocuklar içinde tehlike arz ediyor. Vatandaşlar, artık kesin bir çözüm beklediklerini ve ölüm tehlikesi saçan sokaklarda önlem alınmasını istedi.

baglar-temeli-kazilan-binalar-2-001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.