VİDEO - Tespih’e kadın eli değdi

VİDEO - Tespih’e kadın eli değdi
Taha Enuştekin, iş ararken bir arkadaşının yönlendirmesi ile tespih dükkânında işe başladı. Kısa sürede mesleğe ısındı, tespih ustası oldu. O şimdi, bilinen, tanınan bir tespihçi. Yurt dışından dahi sipariş alıyor.

Haber Kamera Şirvan Oktay Görer

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da, 11 yıl önce arkadaşının yönlendirmesiyle tespih dükkânındaki bir ustanın yanında işe başlayan 32 yaşındaki Taha Enuştekin, daha sonra ustasının ayrılmasının ardından Bağlar İlçesi'nde kendine ait iş yeri açtı. İşe başlarken, kadın olduğu için erkeklerin ‘Bu işi yapamaz’ sözleri ile sık karşılaşan Enuştekin, kısa süre içerisinde kendini geliştirdi. Elinin yatkınlığı nedeniyle tespih yapımında her geçen gün farklı modeller üreten Enuştekin, yurt dışından sipariş teklifleri aldı.

Ayaklarımın üzerinde duruyorum

Son zamanlarda yurtdışından gelen tespih siparişlerini yapan Enuştekin, “İşçilikle ilgili yayınladığım birçok tespih vardı. İşçiliği beğeniyorlar. 'Bize de işçilik yapar mısın?' gibi sorularla geldiler. Anlaşırsak eğer böyle bir iş olanağıyla tespih yapıp göndereceğim. Ustamla daha önce beraberdik. Daha sonra il değiştirdi. Elimde meslek olarak bulunan tespih işiydi. Ben de bu işi devam ettirmek istedim. En azından kendi ayaklarımın üzerinde durabileceğime inandım. Bu güven duygusu olduğu içinde pişmanlık duymadım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.