VİDEO - Tigris iyi işler yapıyor

VİDEO - Tigris iyi işler yapıyor
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyet’inin (GGC) 34’üncüsünü düzenlediği “Yılın Başarılı Habercileri” ödül töreni Diyarbakır'da yapıldı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen geleneksel "Yılın Başarılı Gazetecileri" yarışmasında 25 gazeteci ödül almaya hak kazandı.

GGC " Yılın Başarılı Habercileri" ödüllerini aldı. "GGC Özel Ödülleri" ise FOX TV'den İsmail Küçükkaya, CNN Türk'ten Semiha Şahin, Haber Global'den Erdoğan Aktaş, Habertürk'ten Hülya Hökenek ve NTV'den Seda Öğretir'e verildi. Diyarbakır ve bölgeden basın emekçileri, FOX TV'deki Çalar Saat programında yerel medyaya büyük destek veren İsmail Küçükkaya ve Habertürk programcısı Hülya Hökenek'e yoğun ilgi gösterdi. Küçükkaya ile fotoğraf çektirmek isteyenler sıraya girdi.

ggc-odul-toreni-2019-(3).jpeg

Yerel medyanın gücüne güç katalım istedik

GGC’nin 2019 yılı Başarılı Gazeteciler Yarışmasında Jüri özel ödülünü alan FOX TV’nin başarılı ve sevilen sunucusu İsmail Küçükkaya, Tigris Haber’e konuştu. Yerel medyaya verdiği büyük destekten dolayı tüm Türkiye’deki yerel medyanın gözdesi olan Küçükkaya, Tigris Haber çalışanlarının varlığını önemsediklerini belirterek, “Bugün Türkiye'nin herhangi bir yerine gidin, Tigris deyin bilirler. Diyarbakır yerel medya deyin bilirler. Aynı şekilde farklı illerimizde de mesela Batman deyin Çağdaş gazetesini bilirler. Şimdi ne yapmaya çalıştık; Türk basınının can çekiştiği bir dönemde yerel gazeteci arkadaşlarımızın o yeteneklerini göstermeye çalıştık. Onlar tanınsınlar, onların gücüne güç katalım istedik. Ve çok iyi noktalara geldik, daha da devam edeceğiz, bunu bırakmak yok. Tigris bizim çok önem verdiğimiz gazetelerden bir tanesi.” İfadelerini kullandı.

ggc-odul-toreni-2019-(2).jpeg

GGC’ye Sur’dan tarihi bina, gazetecilere ise toplu taşımada ücretsiz ulaşım imkanı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyet’inin (GGC) 2019 yılı Başarılı Gazeteciler Yarışmasında ödül alan gazetecilere ödülünü takdim eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2020’de Diyarbakır merkezli GGC Sur ilçesinde kentin tarihi mimarisine haiz olan çok özel bir hizmet binasına kavuşacağının müjdesini verdi. Vali Güzeloğlu, "Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetimize Büyükşehir Belediyesi olarak Diyarbakır'ımızın tarihi kimliğini yansıtan bir bina tahsis ediyoruz. Kent tarihi ve arşivi de içeren bu yapı Sur içinde olacak. Ayrıca çalışan gazetecilerimizin toplu taşımada ücretsiz ulaşımlarını da sağlayacağız" diye konuştu.

guneydouu-gazeteciler-cemiyeti-odul-toreni-(1).jpeg

GGC’nin 2019 yılı Başarılı Gazeteciler Yarışması özel ödülü ise FOX TV’ye verilirken, FOX TV’nin ödülünü Çalar Saat programının başarılı ve sevilen sunucusu İsmail Küçükkaya aldı. Yerel medyaya verdiği büyük destekten dolayı Türkiye’deki yerel medyanın gözdesi olan Küçükkaya, Tigris Habere konuştu.

Küçükkaya: Tigris çok iyi işler yapıyor

Tigris Haber çalışanlarının varlığını önemsediklerini ve Tigris Haber’in yerel medya içinde önemli bir yerinin olduğunu dile getiren Küçükkaya, şöyle konuştu: “Bugün Türkiye'nin herhangi bir yerine gidin, Tigris deyin bilirler. Diyarbakır yerel medya deyin bilirler. Aynı şekilde farklı illerimizde de mesela Batman deyin Çağdaş gazetesini bilirler. Şimdi ne yapmaya çalıştık; Türk basınının can çekiştiği bir dönemde yerel gazeteci arkadaşlarımızın o yeteneklerini göstermeye çalıştık. Onlar tanınsınlar, onların gücüne güç katalım istedik. Ve çok iyi noktalara geldik, daha da devam edeceğiz, bunu bırakmak yok. Tigris bizim çok önem verdiğimiz gazetelerden bir tanesi.”

ggc-odul-toreni-2019-(3).jpg

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyet’inin (GGC) 34’üncüsünü düzenlediği “Yılın Başarılı Habercileri” ödül töreninde yazılı haber dalında Demirören Haber Ajansı'ndan Mehmet Sezgin, "Devleti durdurdu, magandayı durduramadı" konulu haberi birinci olurken, aynı dalda Çermik gazetesindeki "Şaşırtan nafaka davası" haberiyle Levent Boztepe mansiyon ödülüne layık görüldü.

Televizyon haberi dalında ise İhlas Haber Ajansı'ndan "Robinson Ziya" haberiyle Kamil Can ve Sezai Akın birinci olurken, radyo haberi dalında da TRT Radyo'dan Devrim Yiğit, birincilik ödülü aldı.

Görüntü dalında TRT World'deki "İdlip'te siviller vuruldu" haberiyle Faruk Yüce, fotoğraf dalında ise "Diri diri gömüldüler" isimli çalışmasıyla İhlas Haber Ajansı'ndan Aydın Yorat birinci oldu.

Özgür Haber gazetesinden Süleyman Aydın, röportaj dalında, Batman Demokrat gazetesinden Nimet Dal sayfa tasarımında birinciliğe değer görüldü.

Kürtçe haber dalında K-24 televizyonunda Mahir Yüksel, Rudaw TV'den Şevket Herki, birinciliği birlikte paylaşırken, TRT Kurdi'den ise Ahmet Yokuş mansiyon aldı. Kürtçe program konusunda ise Irak Kürdistan Bölgesi'nde faaliyet gösteren Waar TV'den Nail Kadırhan birinciliğe layık görüldü.

"Jüri Özel Ödülü" dezavantajlı çocukların eğitimine katkılarından dolayı Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Davut Ötükçü ile Diyarbakır'ın tanıtımına katkılarından dolayı sanatçı Bedri Ayseli'ye verildi.

ggc-odul-toreni-2019-(2).jpg

Sur ilçesinde bir otelde düzenlenen ödül törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Bağlar Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Oda ve STK temsilcileri, ulusal basından FOX TV'nin başarılı ve sevilen sunucusu İsmail Küçükkaya, Habertürk TV ekranlarının beğenilen spikeri Hülya Hökenek, ulusal basın temsilcisi gazeteciler, Bölgeden gazeteciler ve Diyarbakır'dan basın çalışanları katıldı.

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde yapılan "2019 Yılı Başarılı Gazeteciler" ödül töreninde dereceye giren gazetecilere ödülleri verilirken, "TV HABER" Dalı Birincilik ödülüne layık görülen Kamil Can Kılıç ve Sezai Akın'a plaketlerini Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Bari Güzeloğlu takdim etti.

guneydouu-gazeteciler-cemiyeti-odul-toreni-(3).jpeg

Ödül töreninde Vali Güzeloğlu bir konuşma yaptı. Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Vali Güzeloğlu, 2020’de Diyarbakır merkezli Güneydoğu Gazeteciler Cemiyet’inin Sur ilçesinde kentin tarihi mimarisine haiz olan çok özel bir hizmet binasına kavuşacağının da müjdesini verdi.

“Gazeteciler en yakın çalışma arkadaşlarımızdır”

Ödül gecesine katılanlara ve bu anlamlı buluşmada emeği geçen GGC’ye teşekkür ederek konuşmasına başlayan Güzeloğlu, gazeteciliğin bir gönül mesleği, adanmışlığın, her yönüyle zamanın ve yaşanmışlığın tanıklığını içeren bitmeyen bir uğraş olduğunu söyledi. Gazeteciliğin aynı zamanda ülkenin milli menfaatlerini koruyan bir sorumluluğu gerektirdiğine dikkat çeken Güzeloğlu, “Biz yönetenlerde bu sorumluluğu taşıyanlar gazetecileri en yakın çalışma arkadaşlarımız gibi görmekteyiz. Onlar halkımızın ve toplumumuzun aynı zamanda elçisi, ileticisi ve şüphesiz yaşanan bütün olayların değerlendiricileridir” dedi.

guneydouu-gazeteciler-cemiyeti-odul-toreni-(5).jpeg

“Gazetecilerin konut sahibi olması için çalışma başlatacağız”

Teknolojinin değişikliğine rağmen gazeteciliğin etkinliğini sürdürdüğüne vurgu yapan Güzeloğlu, yerel medyanın çok daha öne çıkan bir konumda bulunduğunu belirtti. GGC’nin bazı isteklerinin olduğunu ifade eden Güzeloğlu, kentin tarihi zenginliğini yaratan ve onu geleceğe taşıyan GGC’nin tarihi yapıda bağımsız ve özel bir binasının olması gerektiğini dile getirdi. 2020’de Diyarbakır merkezli GGC Sur ilçesinde kentin tarihi mimarisine haiz olan çok özel bir hizmet binasına kavuşacağının müjdesini veren Güzeloğlu, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan V. olduktan sonra gazetecilerin konut sahibi olması için yine 2020’de bu çalışmayı başlatıyorum. Üçüncü başlıkta yine çalışan gazetecilerimizin haklı olarak talep ettikleri habere ulaşmada kolaylık ve kendileri içinde ekonomik anlamda hem destek hem de imkan 2020’de Büyükşehir Belediyemiz toplu taşıma araçlarında GGC üzerinden bildirilen gazetecilerimizin ücretsiz ulaşım kartlarını dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

guneydouu-gazeteciler-cemiyeti-odul-toreni-(2).jpeg

“Yeni GGC binası arşiv merkezi olmalı”

Yeni bina müjdesinin ardından gazeteciler cemiyetinden istekte bulunan Güzeloğlu, “ Tahsis edilecek gazeteciler cemiyeti binamızın yerel basın ve kent tarihine tanıklık eden gazetelerle buluşmuş bir arşive bir değerlendirme ve çalışma alanına sahip olmasıdır. Zamanın tanığı gazetecilerin gazete nüshaları, cerideleri ve o dönemden kalan belgeleri üzerinden bu aziz ve kadim kentimizin tarihini hem okumak hem görmek hem hatırlamak çok değerli olacaktır” şeklinde konuştu.

Gecede GGC Başkanı Mehmet Veysi İpek, eski bakan ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ve Küresel Gazeteciler Konseyi Başkanı Mehmet Ali Dim, de gazetecilik mesleğinin zorluğunu belirten birer konuşma yaptılar.

guneydouu-gazeteciler-cemiyeti-odul-toreni-(4).jpeg

GGC “2019 Yılı Başarılı Gazeteciler" ödülleri sahiplerini buldu

GGC tarafından bu yıl 34 üncüsü düzenlenen Yılın Başarılı Gazetecileri Yarışması sonuçlandı. İhlas Haber Ajansı Diyarbakır muhabir Aydın Yorat “Diri diri gömüldüler” başlıklı fotoğrafı ile Elazığ muhabirleri Kamil Can Kılıç ve Sezai Akın ise “Robinson Ziya” başlıklı görüntü ile birincilik elde etti. Jüri üyeliğini Adem Demir, Doğan Satmış, Mahmut Bozarslan, Gokhan Gökçe, Esat Aydın, Engin Dalgıç, Mehmet Güzel, Firuzan Behlülgil, Huseyin Çiçekçi, Muhammed Ateş’in yaptığı yarışmada, DHA'dan Mehmet Sezgin yazılı haber dalında, TRT den Devrim Yiğit radyo haber dalında, TRT World'den Mehmet Faruk Yüce görüntü dalında ÖzgürHaber Gazetesi’nden Süleyman Aydın röportaj dalında, Batman Demokrat Haber Gazetesi’nden Nimet Dal sayfa tasarımında, K24 TV den Mahir Yüksel ille Rudaw TV’den Sevke Erki Kürtçe haber dalında, Waar TV’den Nail Kadırhan ise Kürtçe haber programı dalında birincilik elde etti. Levent Boztepe Ayhan Bayrak ve Ahmet Yukuş'a da mansiyon ödülü verildi.

Jüri Özel ödülü eğitime ve dezavantajlı çocukların eğitimine katkılarından dolayı Darüşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Davut Otükçü ve Diyarbakır’ın tanıtımına katkılarından dolayı sanatçı Bedri Ayseli'ye verildi. GGC Özel ödülleri ise NTV’den Seda Öğretir, Haber Global'den Erdoğan Aktaş, Fox TV’den İsmail Küçükaya, Habertürk TV’den Hülya Hökenek, CNN Türk'ten Semiha Şahin ve TRT Spora verildi.

ggc-odul-toreni-2019-(1).jpg

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinden TRT'ye 4 dalda ödül

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinin "2019 Yılının Başarılı Habercileri" ödüllerinde, TRT 4 ödül kazandı. 34'üncüsü gerçekleştirilen etkinlikte TRT SPOR kanalı, "Özel Ödül"ün sahibi oldu.

TRT SPOR, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti "Özel Ödülü"ne layık görüldü.

Kanal adına ödülü, TRT SPOR Kanal Koordinatörü Mehmet Buğra Şahin aldı.

Şahin, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bizim bir kamu yayıncısı olarak sloganımız; futbol ekranı değil spor ekranı olmak. Bunu yeni açtığımız kanalla bir adım ileriye taşıdık. 64 fedarasyonun faaliyetlerini ekrana taşıyoruz. Yaptığımızın işlerin Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti tarafından takdir edilmesi güzel oldu, teşekkür ediyorum."

Radyo 1 yapımcısı Devrim Yiğit ise, "Kurtuluşun Doğu Cephesi" programıyla "En Başarılı Radyo Programı" ödülünü almaya hak kazandı.

TRT World kameramanı Mehmet Faruk Yüce görüntü dalında, TRT Kürdi muhabiri Ahmet Yukuş ise haber dalında mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Akın ödülünü Güzeloğlu’dan aldı. Yapılan konuşmaların ardından gazetecilere ödülleri dağıtıldı. Güzeloğlu, TV haber dalında “Robinson Ziya” görüntülü haberiyle 1’inciliği elde eden Sezai Akın’a ödülünü takdim etti. Dereceye giren diğer gazetecilerin de ödüllerini almasından sonra gece toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

ggc-odul-toreni-2019-(1).jpeg

Haber: Ali Abbas Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.