VİDEO - TMMOB: Keyfi ve siyasi gözaltıları kabul etmiyoruz

VİDEO - TMMOB: Keyfi ve siyasi gözaltıları kabul etmiyoruz
Diyarbakır TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun da aralarında bulunduğu 9 ilin TMMOB İKK’sı 25 Nisanda yapılan gözaltılara tepki gösterdi. Yapılan ortak açıklamada “Keyfi ve siyasi gözaltıları kabul etmiyoruz” denildi.

Mahsum Kara–Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada, aralarında gazeteci, avukat, siyasetçi, tiyatrocu, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin olduğu 216 kişi hakkında gözaltı kararına ilişkin Maden Mühendisleri Odasında basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Oğuz okudu.

Gözaltı süreci film kurgusu gibi

Oğuz açıklamasında; “25 Nisan günü yine bir siyasi operasyonla uyandık. Yapılan ev baskınlarında, aralarında Maden Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Eş Başkanımız Doğan Hatun ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Mardin İl Temsilcilik Kurulu Eski Üyesi Abdulvahap Irmak’ın da olduğu çok sayıda basın emekçisi, siyasi parti yönetici ve üyeleri, hak savunucusu, sivil toplum örgütleri temsilci ve üyeleri ile sanatçıların bulunduğu 128 kişi gözaltına alındı. Arkadaşlarımız, haberverilmesi veya çağrılması halinde ifade verebilecek durumda olmasına rağmen, hukuka ve insan haklarına aykırı bir biçimde evleri, işyerleri basılarak ve bir aksiyon film kurgusu gibi prodüksiyonlar hazırlanıp, yandaş ve çamur medyaya peşinen suçlandıkları haberlerin servis edilerek gözaltına alınmaları kabul edilemez” İfadelerini kullandı.

“Seçim güvenliğine ilişkin kaygıyı artırdı”

Oğuz, bu gözaltıların seçim güvenliğine ilişkin kaygıları arttırdığını belirterek, “Mesleki bilgi ve birikimlerini haklın çıkarı ve ortak varlıklarımızın korunması için kullanan, eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesinin parçası olan meslektaşlarımıza yönelik bu sistematik ve hukuksuz baskıları, gözaltılarıkınıyoruz. Seçimlerin ‘Demokratik, Adil ve Dürüst Seçim İlkesi’ne göre yürütülmesine de yargı eliyle gölge düşüren bir operasyon olmuştur. Seçim güvenliğine ilişkin kaygıları da artırmıştır.Seçimleri sabote etmek ve seçimlerde korku iklimini yaygınlaştırmak üzerine toplumun aktivisitlerini gözaltına alıp onlar üzerinden topluma gözdağı vermenin başarısız olduğunu daha önceki seçim öncesi operasyonlardan biliyoruz. TMMOB olarak, yargı bağımsızlığını ortadan kaldıran, demokratik kitle örgütlerine keyfi uygulamalar yapan, halklar ve ötekilerin taleplerini görmezden gelip şiddet yoluyla baskılayan zihniyete boyun eğmedik, boyun eğmeyeceğiz.Her zaman olduğu gibi halktan, emekten, bilimden ve doğadan yana olmaya,ranta ve talana karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.Bir kez daha belirtiyoruz, gözaltına alınan arkadaşlarımızın hukuka aykırı olarak özgürlük ve güvenlik hakkını ihlal edici uygulamaya son verilerek derhal serbest bırakılmaları sağlanmalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.