VİDEO - TOKİ, depremzedenin ev talebini ret etti

VİDEO - TOKİ, depremzedenin ev talebini ret etti
Diyarbakırlı Yaşar Yurttaş, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yıkılan, 100 kişinin hayatını kaybettiği, 32 kişinin yaralandığı Hisami apartmanı enkazından sağ kurtarıldı.

Özel Haber- Mevlüt BAĞIRMAZ

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi'nde bulunan Hisami Apartmanı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde yıkılarak 100 kişinin hayatına kaybetmesine, 32 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

enkazdan-sag-kurtulan-depremzedeye-tokiden-ev-hakki-talebine-red.jpg

Hisami Apartmanı'nda ikamet eden depremzede Yaşar Yurttaş ''Evimiz yıkıldığında AFAD beni yaralı olarak kurtardı''dedi. 6 Şubat Depremi'nin yaşandığı gün de Eşi ve çocuklarının dedelerine misafirliğe gittikleri için zarar görmeden atlattığını belirten Yurttaş,''Beni enkazın altından yaralı olarak çıkardılar.10 gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldum. Ailemle birlikte önce yurtlara daha sonra konteyner kentlere yerleştirildik'' dedi.

''Konut için başvurdum ama ret edildim''

Depremzede olan Yaşar Yurttaş, yaşadığı mağduriyeti şöyle ifade ediyor: ''Evimiz Kayınpederimin üzerine kayıtlıydı. Depremden sonra eşimin adına devralmak istediğimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Diyarbakır şubesine sorduk. Eşimin üzerine devralmakta herhangi bir mağduriyet yaşamayacağımı söylemeleri üzerine eşimin adına devri yaptık. Daha sonra, AFAD aracılığıyla depremzedeler için yapılacak konutlara başvurduk. Ret edildik. Ret sebebini konteyner kentte bulunan AFAD yetkililerine

Sorduğumuz da ise, evi kayınpederimin üzerinden eşimin adına aldığımız için ret edildiğini söyledi. Yani resmi olarak yıkılan evimizin şuan da sahibi yok. Gittiğim her kurumdan aynı yanıtı aldım. Son çare mahkemeye başvurmamı istediler.''

enkazdan-sag-kurtulan-depremzedeye-tokiden-ev-hakki-talebine-red-2.jpeg

Yurttaş, depremzede olduğu için maddi imkânlarının olmadığını mahkemeye başvuramadığını belirterek, ''Ben depremden sonra yaralı olarak 10 gün hastane de tedaviye alındım. Depremle birlikte her şeyimi kaybettim. Maddi olarak zor durumda kaldım. Çalışamıyorum, ayağım yaralandı'' diyerek, depremzedelere ödenen eşya parasını dahi almadığını ifade etti.

Yurttaş,''Yetkililer bu mağduriyetimi düzeltsin''

Depremzede Yurttaş, yetkililere sesinin duyurulmasını isteyerek, ''Bu durumumun düzeltilmesini istiyorum. Diyarbakır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il müdürüne ve AFAD İl müdürüne sesleniyorum;

youtube-haber-mp4-00-02-33-01-still001.jpg

Resmi olarak her şeyimiz mevcuttur. Depremzede olduğumuz ve yıkılan evimizin bize ait olduğu resmi belgelerle mevcuttur. Sadece depremden sonra kayınpederimin üzerine olan evimizi eşimin üzerine aldım diye böyle bir mağduriyet yaşadım. Lütfen bu mağduriyetimizi düzeltin. Diyarbakır Valiliğimiz, bize yardımcı olsun. Bu sorunumuzu çözüme kavuştursunlar. Talebim şudur: Ben TOKİ’ye konut başvurumu yapayım ve diğer tüm depremzedeler gibi yuvama kavuşabileyim'' diyerek talebini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.