VİDEO - TOKİ hak sahipleri: Mağduruz

VİDEO - TOKİ hak sahipleri: Mağduruz
Diyarbakır’da 2018 yılında yapılan ve kurası çekilen TOKİ konutlarının teslim tarihi Aralık 2021 olmasına rağmen teslim edilmeyince hak sahipleri konutların önünde açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde bulunan 50 bin konut projesinde 444 konutluk 2. etap, 100 konut projesinde 397 konutluk 4. etap ve 417 konutluk 3. etap konutları zamanında teslim edilmemesi vatandaşları açıklama yapmaya zorladı. Vatandaşlar TOKİ binaları önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Evlerin kendilerine teslim edilmediğini dile getiren hak sahipleri, tüm planlarını TOKİ konutlarının kendilerine teslim edileceği zamana göre yaptıklarını, fakat bir yıldır bu teslimatın gerçekleşmemesi üzerine mağduriyet yaşadıklarını söylediler.

Mağdurlar adına konuşan Mehmet Kuzu, “Bizler Toplu konut hak sahipleri olarak, 2018 başvuru yaptık. 2018’de 2023’e geldik. Peşinatlarımızı da yatırdık. Şuan da burada bulunan arkadaşların hepsi mağdur durumda. Hepsi kiracı, ev sahipleri bahaneler üretiyor. Bilmem çocuğumu evlendireceğim, bilmem evi satacağım bahaneleri ile kira artışı yapıyorlar. Biz mağduruz bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Şuan gelip soruyoruz. Saat takılmamış DEDAŞ’ı bahane ediyorlar. DEDAŞ’a gidiyoruz saat yok diyorlar. Biran evvel sorunlarımız çözülsün. Gerekirse merkezden bize hat çeksinler, gelen para ne kadarsa kendi aramızda bölüşüp öderiz. Yeter ki anahtarlarımızı teslim etsinler, biz bu haliyle de gireriz evlerimize” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum