VİDEO - Türkiye’nin en ucuz simit ayranı Diyarbakır’da

VİDEO - Türkiye’nin en ucuz simit ayranı Diyarbakır’da
Diyarbakır Anıt Park’ta Türkiye’nin en ucuz simit ayranını satan Hamit Aydeniz, maliyetlere ve enflasyona daha fazla dayanamayarak simit ayrana zam yaparak 5’er liradan satmaya başladı.

Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Anıt Park’ta simit ayran satarak geçinmeye çalışan Hamit Aydeniz aldığı yoğurdun ve simidin kendisine maliyeti artınca simit ayrana zam yaptı. Neden zam yaptığını sorduğumuzda, Aydeniz, bu soruyu müşterilerinin de sorduğunu kendisinin de enflasyondan dolayı artan maliyetlere daha fazla dayanamadığını ve zam yapmak zorunda kaldığını anlattı.

simit-ayran-7.jpgSimit 5, ayran 5 lira

Simit ayran bir insanın yiyip içeceği en ucuz besin olmasına rağmen bu fiyata bile hiçbir yerde simit ayranın satılmadığını, kendisinin çok fazla kar etme peşinde olmadığını, çok aza da kanaat getirdiğini anlatan Aydeniz; ‘Şimdi simit ayranı 5 liradan satmaya başladım. Bu fiyat yine de sadece Diyarbakır’da değil, Türkiye’nin en ucuz simidi, ayranı burada satılıyor diyebilirim’ diyor.

Emekli olduktan sonra da çalışmaya devam eden Aydeniz, 20 yıldır da simit satarak evin ekonomisine ek katkıda bulunuyor. Aydeniz, bu sayede dört çocuğunu da okutmuş.

simit-ayran-2.jpgBazen para almadan da veriyor

Özellikle öğrencilerin ve parkta serinlemeye gelenlerin açlığını bastırdığı en ucuz yer Akdeniz’in tekerlekli küçük ekmek teknesi. Bazen çocukların anne veya babalarından simit istediklerinde, parası olmadığı için alamadıklarını gördüğünde, para almadan da veren Aydeniz; ‘İnsan vicdan azabı duyuyor. Çünkü herkesin cebinde para olamayabiliyor.’ Diyor. Şimdi simit ayranı 5 lira yapmak zorunda kaldığını, başka yerlerde satılan simit ayrana göre yine de kendisinin en ucuza sattığını, her zaman aza kanaat ettiğini söylüyor. Hatta bazen parası olmayıp aç gezenler olduğunu gördüğünde veya kendisine gelip açım dediğinde de hemen simit veriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.