VİDEO - Vali gitti, ucuzluk bitti!

VİDEO - Vali gitti, ucuzluk bitti!
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun açılış yaptığı gün 92,5 liradan yağ satan Tarım Kredi Kooperatif Marketi, bir hafta sonra fiyatı, 155 liraya yükseltti.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır Tarım Kredi Kooperatif Marketi’nin ilki Yenişehir semtinde, ikincisi ise Bağcılar semtinde açıldı. Yenişehir’deki marketin açılışını Vali Münir Karaloğlu, yaptı. Markette, yağ, un, makarna, pirinç, bulgur, mercimek gibi temel gıda maddelerinin yanı sıra, atıştırmalıklar ve et de satışa sunuldu. Karaloğlu’nun açılış yaptığı 16 Mart günü, 92.5 lirada satışa sunulan 5 kilogramlık sıvı yağın fiyatı, bir hafta sonra 63 lira zamla 155 liraya yükseltildi.

market-ucuzluk-tigris3.jpg

Vatandaş eli boş döndü

Kooperatif Marketin piyasadan daha ucuz olduğunu düşünerek alışverişe gelen vatandaşlar eli boş döndü. Vatandaşların gerekçesi ise diğer marketlerdeki fiyatlar ile Kooperatif Marketin fiyatlarının hemen hemen aynı olması. Markete alışveriş için giren vatandaşlara mikrofon uzattık. Tigris Haber’e konuşan Diyarbakırlılar, fiyatların yüksek olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi:

Vatandaş ne dedi;

“*Fiyatlar çok yüksek. 5 kiloluk un markette 45 lira, burada 36 lira. Çok ciddi bir fark yok. Yağı 151 liraya alıyorduk, burada 155 lira.

*Diğerlerine nazaran daha uygun. Çok ciddi bir fark olmasa da diğerlerine nazaran fiyatlar daha uygun. Ben daha çok abur cubur için geldim, onda da ciddi bir fiyat farkı görmedim.

*Fiyatlar çok uygun değil. Zaten içerideki vatandaşların birçoğu da fiyatların yüksek olduğunu söylüyor. Serbest piyasa ile aralarında çok ciddi bir fark yok. Öyle aman aman bir indirim yok.

*Normal bir marketten çok bir farkı yoktu. Aşağı yukarı aynı, bir fark göremedim. İndirimli bir ürün göremedim. Daha ucuz olur diye geldim, ama bir ucuzluk göremedim.”

Vali: Yıl sonuna kadar 28 market açılacak

market-ucuzluk-tigris1.jpg

Vali Karaloğlu, Tarım Kredi Kooperatif Market’in açılışında yaptığı konuşmada, “Tarım Kredi Kooperatiflerinin sahibi, patronu çiftçidir. Yıllardır çiftçimizin hem finansmana erişmesi hem de tarımsal araç gereç ile ürünü uygun fiyata satma garantisi noktasında çiftçinin yanında durmaya devam ediyor. Tarım Kredi Kooperatifleri artık yeni bir vizyonla Türkiye'de özellikle gıdada fiyat istikrarını sağlama ve gıda fiyatını regüle etme noktasında çok önemli bir fonksiyonu sağlayacak” ifadelerini kullanmıştı. Karaloğlu, Diyarbakır’da yılsonuna kadar 28 market açacaklarını açıklamıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum