VİDEO - Vatandaş yakın ilgi bekliyor!

VİDEO - Vatandaş yakın ilgi bekliyor!
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Belediye hizmetini değerlendirdi. Vatandaşların bir bölümü belediye yönetiminin halktan uzak olduğunu, belediye hizmetlerinin yetersizliğini dile getirirken, kimi vatandaşlar ise, hizmetlerin yeterli olduğunu belirttiler.

Yılmaz Yiğitler - Özel Haber

TİGRİS HABER - Belediyelerle yaşadığımız alanlar arasındaki bağ çok yaşamsal. Temizlikten peyzaja, parklara, caddeye, sokağa, asfalta, suya kadar uzanan yaşam serüvenimizin parçası konumundaki belediyelerin hizmetlerinden memnun muyuz değil miyiz?

Tigris Haber olarak, Sur ilçesinde yaşayan yurttaşlara bu soruyu sorduk.

‘Şu an da hepimiz mağduruz belediyeye gidemiyoruz’

Sur Belediyesinin hizmetlerinden memnun olmadığını dile getiren Baki Coşkun şu ifadeleri kullandı:  “Sur Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun değiliz. Bizim irademizi alıp içeri attılar, bu belediye Başkanı kimdir, necidir, nerden geldi? Bilmiyorum. İsmini de bilmiyorum, benim seçtiğim belediye başkanını içeri koydular. Şuan hepimiz mağduruz, belediye binasına dahi gidemiyoruz. Hizmet konusunda çok fazla bir şey görmedim.”

whatsapp-image-2021-01-31-at-14.39.04.jpeg

“Sur Belediyesinin gelir kaynakları yok”

Sur Belediyesinin hizmetlerinden memnun olduğunu dile getiren Selim adlı vatandaş ise şöyle konuştu : “Sur belediyesinin temizlik hizmetlerinden memnunum, temizliği çok güzel yapıyor, bir sıkıntı yok. Sur’un zaten gelir kaynakları yok. Diyarbakır’ın en fakir belediyesi konumundadır, borçlu bir belediye. Belediye’nin Sur’a yapacağı hizmet sadece temizliktir. Bir de vatandaşla ilgilenmektir, şuan ki mevcut başkan da iyi ilgileniyor. Güzel bir başkandır, vatandaş olarak ben bu başkan’dan memnunum.  Halkta memnundur.”

whatsapp-image-2021-01-31-at-14.39.05-(2).jpeg

‘Polis barikatı kaldırılmalıdır’

 Sur Belediyesinin hizmetlerinden memnun olmadığını dile getiren Gıyasettin Koçak da şöyle konuştu: “Sur belediyesinin çalışmalarından memnun değilim, çünkü kayyum’un atanması bile başlı başına sorun. Sadece çöp kaldırmak değildir. Bir irade sorunu var ortada. Kayyum gasp edilmiş bir belediyeyi yönetiyor, bir hizmet söz konusu değil. Sonuçta kim olursa olsun çöpler kaldırılıyor. Ben açıkçası bir Surlu olarak kesinlikle memnun değilim. Hizmetten de memnun değilim. Eskiden bir sorunumuz olduğunda belediyeye rahat gidebiliyorduk.  Şimdi gidemiyoruz. Polisler tarafından çevrilmiş. “

whatsapp-image-2021-01-31-at-14.39.06.jpeg

‘Eksiklikleri yok’

 Sur Belediyesinden memnunum diyen Arif Keser ise şöyle dedi:  “Sur belediyesinin çalışmalarından memnunum, eksiklikleri yok. Daha da iyisi olabilir.”

‘Cadde kenarlarını süslemek hizmet değildir’

Kayyumun yurttaşların sorunlarıyla ilgilenmediğini ifade eden Zeki Geciker de şöyle konuştu “Memnun değilim, bir hizmetini görmedim. Gözümüzle çalışma yaptıklarını görmedik. Cadde kenarlarını süslemek hizmet değildir.  Milletin içinde gezip dolaşması lazım, sorması lazım, ihtiyacınız nedir, derdiniz nedir, iş yapıyor musunuz? “

whatsapp-image-2021-01-31-at-14.39.05-(1).jpeg

Belediyenin temizlik konusunda eksikliklerinin olduğunu dile getiren Şaban Güneş, “Sur belediyesinin hizmetleri idare eder. Bazen memnunuz, bazen değiliz. Şuan kaldırım kenarlarına çöp kutusu bıraksalar ve çevreyi daha temiz tutsalar iyi olur” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum