VİDEO - Yeni kapı, Alipaşa’dan sonra şimdi de ANZELE mağduriyeti

VİDEO - Yeni kapı, Alipaşa’dan sonra şimdi de ANZELE mağduriyeti
Yeni kapı ve Alipaşa mahallelerinde uygulanan kamulaştırma projesi, Anzele bölgesindeki vatandaşları tedirgin etti.

TİGRİS HABER - Yeni kapı ve Alipaşa mahallelerinde uygulanan kamulaştırma projesi, Anzele bölgesindeki vatandaşları tedirgin etti. Konut ve nakit ödeme konusunda ortaya çıkan mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini isteyen vatandaşlar, sorunlarını CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıklulu’na anlattı.

*Diyarbakır’ın en eski su kaynaklarından ve yurttaşların serinlemek amacıyla kullandığı ANZELE suyunun bulunduğu bölgede uygulamaya konulan kamulaştırma projesi, vatandaşları huzursuz etti. Proje kapsamındaki 90 ev, 8 dükkân için öngörülen kamulaştırma bedelini düşük bulan vatandaşlar, mağdur olduklarını iddia etti.

*Kamulaştırma kapsamındaki dükkân ve konutların sahipleri, semt sakinlerinin talebi üzerine Anzele bölgesine giden CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, vatandaşların sorunlarını dinledi. Tanrıkulu, alel acele kamulaştırma kararı alındığını, kararın bazı sakinlere bildirilmediğini belirterek, “Vatandaşların mağdur olmaması için girişimlerde bulunacağız” dedi.

Diyarbakır’ın en eski mesire bölgesi, doğal su kaynağının bulunduğu Anzele olarak bilinen bölgede, çevre şehircilik ve iklim Bakanlığı ile Toplu konut idaresinin başlattığı ‘Anzele projesi’ kapsamında 90 ev ve 8 işyerinin kamulaştırılması ile ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede oturan vatandaşların şikâyetleri de başladı. Yeni kapı, Alipaşa semtlerinde yaşanan mağduriyetlerin Anzele bölgesinde yaşanmasını istemeyen vatandaşlar, dertlerini Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na anlattı.

Anzele bölgesine giden ve mahalle muhtarı Ali Kızgın ile birlikte vatandaşların sorunlarını dinleyen Tanrıkulu, mahalleliye hitaben şunları söyledi;

"Burası tarihi Anzele Suyunun olduğu yer aynı zamanda arka tarafta Anzele Parkı var. Benim çocukluğum da buralarda geçti. Diyarbakır Valiliği burada acele kamulaştırma kararı almış. Acele kamulaştırma kararı buradaki bazı sakinlere bildirilmemiş, 90 ev, bağımsız konut ve 8 tane de işyeri var, dükkân var. Tümü kamulaştırılacak ve gördüğünüz tüm bu binalar yıkılacak. Evet, bu karar tebliğ edilmiş ancak, yargılama da devam ediyor. Burada yaşayan insanlarımız mağdur gerçekten. Ödenen paralar yeni bir konut edinmelerine imkân verecek seviyede değil. Dolayısıyla talepler var ve bu mağduriyetlerin giderilmesini istiyorlar. Diyarbakır'da çok sayıda toplu konut inşaatı var, dolayısıyla bu toplu konutların, öncelikli olarak mahalle sakinlerine tahsis edilmeli, sabit fiyatla verilmeli. Bu konuda ben Diyarbakır Valiliğine, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanına ve Toplu Konut İdaresi Başkanına Diyarbakır'dan sesleniyorum: Buradaki yurttaşlarımızı, bu tarihi semtte, Melikahmet Mahallesinde tarihi semtteki yurttaşlarımızı mağdur etmeyin!”

Daha sonra konuşan mahalle muhtarı Ali Kızgın ise şunları söyledi;

“90 eve yakın vatandaşlarımız mağdur durumda. Mağduriyet söz konusu olunca tabiî ki ben de vicdan azabı çekiyorum. Bir türlü randevu alamadık. Biz karşımızda muhatap kimseyi göremiyoruz. Bu konudan dolayı vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Sayın Vekilim de izah etti. Özellikle konutlar ile ilgili yardımcı olunmasını istiyoruz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum