VİDEO - Yeni Şafak Gazetesine suç duyurusu

VİDEO - Yeni Şafak Gazetesine suç duyurusu
TÜM BEL SEN Amed Şubesi üyeleri, Yeni Şafak Gazetesini kınayarak gazete hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mehmet Türk - Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - TÜM BEL SEN Amed Şubesi üyeleri, Şemse Alak Parkında düzenledikleri basın açıklaması ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hakkında, "Kandil belediyeye kayyuma atadı" başlıklı haberle ilgili iddialara yer verilen bir haberi yayınlayan Yeni Şafak Gazetesini kınayarak gazete hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tüm Bel Sen Amed Şubesi Eşbaşkanı Mehmet Candar, Yeni Şafak Gazetesinin üst üste asılsız haberler yaptığını hatırlatarak, "Yenişafak gazetesi birkaç gündür üst üste yaptığı asılsız ve gerçek dışı haberlerle Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde sendikamız tümbelsen’e ve yöneticilerine iftiralarda bulunup hedef haline getirmektedir. Hakkâri halkının demokratik iradesini gasp eden siyasi iktidar talimatlı yandaş medya aracılığıyla diğer belediyelere de kayyum için algı operasyonları yapmaktadır" dedi.

whatsapp-image-2024-06-11-at-13-46-31.jpegSendikalarının da adının idialarda geçtiğine dikat çeken Çandar, "Sendikamızın da adının geçtiği 9 Haziran 2024 tarihinde söz konusu gazetenin internet sayfasında yayınlanan haberde Sendikamız üyelerininde bulunduğu bir kısım Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yöneticileri asılsız iddialarla itham edilirken; Sendikamızın Belediye personelini fişlenmesine katkı verdiği iddia edilmektedir" diye konuştu.

Söz konusu gazetenin; belediyeleri kriminalize edilerek, kayyum atanmasina zemin hazırladığını anlatan Çandar, "Belediyeleri kriminalize ederek kayyum atanmasına zemin hazırlamaya girişen Yenişafak gazetesinin geçmişte kayyumların atandıktan sonra ilk hedef seçtiği Sendikamız ve üyelerimizi asılsız ve gerçek dışı haberlerine konu edip, hedef haline getirmeye çalışmasına çok şaşırmıyoruz. Çünkü Sendikamız, temel örgütlenme alanı olan işyerlerimiz, Belediyeleri, halka en yakın yönetim birimleri ve tarihsel olarak demokrasinin beşiği olarak kabul ettiğinden; halkın demokratik iradesine aykırı her türlü müdahale gibi kayyum atamalarına da dün de bugün de her zaman karşı durmuştur" şeklinde konuştu.

Kayyumun geçmişteki hedefin sendikaları olduğuna dikkat çeken Candan şöyle konuştu:

"Bu yüzden de kayyumların geçmişte belediyelerdeki ilk hedefi Sendikamız olmuştur. Bu kapsamda hem Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde hem de diğer bölge belediyelerinde halk için hizmet üreten Sendikamız üye veya yöneticisi binin üzerinde kamu emekçisi haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılmıştır. Kayyumların, ihraç edemedikleri Sendikamız üyeleri hakkında ise hiçbir hukuki dayanağı olmayan disiplin soruşturmaları açarak cezalar verdirmiş, onlarca arkadaşımızı sürgünlere göndermiştir. Kayyumlar bunlarla da yetinmemiş işten atılan emekçilerin yerlerine belediyecilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişileri atamış, bir çoğu bankamatik memuru olmak üzere onlarca kişiyi belediyelerde işe alarak belediyelerin kadrolarını şişirmiş kamu zararına yol açmıştır. Özellikle başka kurumlardan belediye yönetim kademesine getirilen bürokratlara aynı anda birden fazla görev verilerek 4-5 maaş almaları sağlanmış, bu atanmış yöneticiler eliyle de belediyelerin kaynakları adeta tarumar edilmiştir."

Sendika olarak, asılsız haber yapan Yeni Şafak Gazetesini kınadiklarinı aktaran Çandar, "Biz TÜM BEL SEN’liler olarak, demokrasiye darbe yapılmasına bahane yaratmaya çalışmak için asılsız ve gerçek dışı haberler yapan Yenişafak gazetesini kınıyor; Sendikamız ve üyelerimiz hakkında yapılan bu yalan haberleriyle, bilinçli olarak halkı yanıltmaya çalıştıkları için suç işleyen bu gazete hakkında hukuki işlem yapılması için suç duyurusunda bulunuyor, adaletten yana gerçek hâkimleri göreve davet ediyoruz. Bununla birlikte şunu da vurgulamak isteriz ki biz ülkenin 81 ilindeki binlerce belediyede halk için nitelikli kamusal hizmet üreten emekçiler, TÜM BEL SEN’liler olarak; dün Hakkari’ye yapılan, bugün Büyükşehir Belediyesi yönetimi ve emekçileri hakkında asılsız iddialarla Diyarbakır’a yönelen kayyum darbesini; işyerlerimizin rant alanına çevrilmesi, yerel yönetimlerin halktan koparılması ve emekçilerin üzerinde baskı ve mobinge dönüştürülmesi olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum