VİDEO - Yeniden Baro Başkanı olan Nahit Eren: Bu seçimi hep birlikte kazandık

VİDEO - Yeniden Baro Başkanı olan Nahit Eren: Bu seçimi hep birlikte kazandık
Yapılan seçim sayımından sonra konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, "Bugün hepimiz kazandık. Kimse kaybetmedi. Bugün Diyarbakır Barosu kazandı" dedi.

Mahsum Kara - Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu’nun 48. Olağan Genel Kurulu’nda Baro Organları’nın belirlenmesi için yapılan seçimler tamamlandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür Kongre Merkezi’nde yapılan seçimde Avukat Nahit Eren, 872 oy alarak yeniden başkan seçildi.

‘Bugün hepimiz kazandık’

Yapılan seçim sayımından sonra konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, "Bugün hepimiz kazandık. Kimse kaybetmedi. Bugün Diyarbakır Barosu kazandı. Baromuz hukukun üstünlüğünü savunmak için mücadele etti. Yeri geldi barodaki arkadaşımız tutuklandı, hapsedildi, katledildi. Ama yolundan hiç vazgeçmedi. Bundan dolayı bu baroda kaybeden kimse yoktur. Hep birlikte kazandık. Bugün kaybedini olmayan bir seçimde bütün arkadaşlarımın sorumluluk almasını istiyorum. Bu kentin tarihi ve kültüründen aldığı mücadele ruhundan vazgeçmeyeceğiz. Yapılan seçim Diyarbakır ve Kürt halkına hayırlı olsun diyorum" dedi.

‘Hep birlikte çalışacağız’

Seçimi kaybeden Baro Adayı Muhlis Oğurgül, "Bütün arkadaşlarım için teşekkür ediyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir seçim geçti. Biz kaybetmedik herkes kazandı. Baro Başkanı Nahit Eren'e başarılar diliyorum. Güzel bir dönem olmasını diliyorum. Hepimiz biriz birlikte çalışacağız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.