VİDEO - Yenişehir'de ortak talep: Temizlik

VİDEO - Yenişehir'de ortak talep: Temizlik
Tigris Haber olarak Yenişehir ilçesinde yaşayan yurttaşlara, belediyenin hizmetlerinden memnun musunuz, sorusunu yönelttik.

Yılmaz Yiğitler - Özel

TİGRİS HABER - Yenişehirli yurttaşların ortak vurgusu, temizlik. Belediyenin hizmetlerinden memnunum diyenlerde, memnun değilim diyenler de Yenişehir’i daha temiz görmek istiyor.

Belediyelerle yurttaşların yaşadığı alanlar arasında yaşamsal bir bağ var. Temizlikten peyzaja, parklara, caddelere, sokağa, asfalta, suya kadar uzanan ortak yaşam serüvenimizin parçası konumundaki belediyenin hizmetlerinden memnun muyuz, değil miyiz?

Tigris Haber olarak bu soruyu Yenişehir ilçesinde yaşayan yurttaşlara sorduk. Yurttaşlardan bazıları belediyenin hizmetlerinden memnun olduğunu ifade ederken, bazı yurttaşlarda belediyenin hizmetlerinin yetersiz olduğunu dile getirdi. Yurttaşların ortak talebi ise, temizlik. Belediyenin temizlik konusunda eksik olduğunu söyleyen Yenişehir sakinleri,  daha temiz bir Yenişehir görmek istediklerini söylediler.

“Sanat sokağındaki esnaf hep mağdur”

Yenişehir’de yaşayan Zahit Bozarslan, sanat sokağındaki çalışmalardan kaynaklı esnafların mağdur olduğunu dile getirerek, “Sanat sokağı kaç defadır yıkılıp yapılıyor, bir türlü oturmadı. Sanat sokağındaki esnaf hep mağdur oluyor. Beni pek bağlamıyor ama bir vatandaş olarak şunu söyleyebilirim; “Esnaf sefilleri oynuyor. Umarım sanat sokağındaki çalışmalar biran önce biter. Ayrıca Yenişehir’de temizlik yok. Temizliğe biraz daha hassasiyet göstermeleri lazım. Yenişehir halkı hangi konularda biraz daha rahat eder, onun üzerine dursunlar ve çaba sarf etsinler” İfadelerini kullandı.

bozarslan-tigris.png

“Kaldırımlar ve otobüs durakları düzenlensin”

Yenişehir Belediyesinin hizmet konusunda eksik olduğunu ifade eden Mustafa Seyyar ise şöyle konuştu: “Pandemi nedeniyle herhangi bir çalışma görmüyoruz. Yenişehir Belediyesinin eksiklikleri çok. Asfalt ve yol çalışmaları araçların tahribine neden oluyor. Kaldırımlar ve otobüs duraklarına düzenleme getirilmesi gerekiyor. Yaşlılarımız duraklarda ayakta bekliyor.”

seyyar-tigris.png

“Kütüphanelerdeki kitap sayısı artırılsın”

Yenişehir Belediyesinin çalışmalarından memnun olduğunu söyleyen Elif Kuzucu da, belediyenin kültür sanat alanında daha çok şey yapabileceğini söyleyerek, “Sergiler artırılabilir tiyatrolar şu an kapalı. Pandemi nedeniyle kapalı ama tiyatro ve sergilerle ilgili çalışmalar yapılırsa güzel olur. Kütüphanelerdeki kitap sayısının artırılması şart.”

kuzucu-tigris.png

“Temizlik yok”

Ömer Üzüm ise şöyle konuştu: “Belediye ile ilgili bir çalışma görmedik ki memnun olalım. Belediye ile ilgili eksiklikler birden çok fazla. Yolların bozuk olması nedeniyle araçlar hasar görüyor. Köylerde mağduriyetler var. Şehir merkezindeki mağduriyetler ayrı. Çöp kutuları yok. Temizlik yok.”

Tamer Adıyaman: “Yenişehir Belediyesi İyi çalışıyor. Tramvay ile ilgili çalışmalar olacağını söylediler. Şu an gündemden düştü artık konuşulmuyor. Konuşulması gereken bir olay; tramvay yapılsaydı iyi olurdu. Temizlikte sıkıntı var. Temizlikle ile ilgili düzenlemeler yapılmasını istiyoruz.”

adiyaman-tigris.png

Fikret Bulut: “Yenişehir Belediyesinin gözle görülür bir şeyini görmüyoruz. Gözle görülebilecek ve halkı memnun edecek aktif bir çalışma görmüyoruz.”

bulut-tigris.png

Şükrü Taştan: “Yenişehir Belediyesinin çalışmalarından memnunum illaki eksiklileri vardır. Pazar düzeni yok pazardan halk geçemiyor ve pazarcılar her şeyi ortaya alıyor. Diğer çalışmalarından memnunuz.”

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum