VİDEO - Yenişehir’den temizlik kampanyası

VİDEO - Yenişehir’den temizlik kampanyası
Yenişehir Belediyesinin “Taxa Me Mala Me Ye" Kuça Me Mala Me Ye(Mahalleler evimizdir, Sokaklar evimizdir) sloganıyla gerçekleştirdiği sokak temizliği kampanyası, Eşbaşkan Belgin Diken, meclis üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Şehitlik mahallesinde başladı.

Kampanya hakkında konuşan Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken, çevre temizliği konusunda başlatılan kampanyanın tüm mahallelerde sürdürüleceğini belirterek, “Ekolojik yaşamı toplumsallaştırmayı hedefliyoruz. Mahalle ve sokaklarımızın temizliği konusunda ne gerekiyorsa yapacağız. Temizlik müdürlüğümüzün ekipleri sürekli alanda olacak bir sistemi hayata geçireceğiz. Girilmedik mahalle ve sokak kalmayacak. Her hafta bir mahallede genel temizlik çalışması yapacağız. Halkımıza sözümüz var. Sözümüzü yerine getireceğiz. Kampanyamız da pilot bölge olarak şehitlik mahallesini belirledik. ‘Taxa Me Mala Me Ye’ ve ‘Kuça Me Mala Me Ye’ sloganıyla temizlik konusunda farkındalık yaratmayı başarırsak çevre temizliği konusunda ciddi ilerlemeler sağlayacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

 Sabahın erken saatlerinde başlayan kampanyada mahalle ve sokakların yanı sıra,  evlerin kapı önleri ve merdivenleri de temizlendi. Halkın büyük ilgi gösterdiği kampanyada kadın meclis üyelerinin süpürgelerindeki mor süslemeler dikkat çekti.

  ‘Kadın bakış açımızı tüm çalışmalara yansıtacağız’

Eşbaşkan Diken, çevre temizliği konusunda kadın bakış açısını toplumsallaştırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Yakın geçmişte büyüklerimiz evlerinin kapılarını ve sokaklarını da süpürür, temizlerlerdi. Her aile kendi evinin önünü süpürürdü. Bu bakış açısını sürdürmek ve yaygın halle getirmek için uğraşacağız.  Kadın meclis üyelerimizin süpürgelerindeki mor süslemeler, çalışmalardaki kadın bakış açısını yansıtmaya dönük bir etkinliktir. Ekolojik ve kadın odaklı çalışmalarımızı belediyemizin tüm hizmetlerinde görünür kılacağız.” diye konuştu.

  ‘Belediye’nin çalışmalarından memnunuz’

 Temizlik etkinliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri ise, “Belediye’nin çalışmalarından memnunuz. Mahallelerin ve sokakların temizlenmesi, duyarlılık oluşturulması açısından önemli.  Umuyoruz ki çalışmalar sürekli hale getirilir” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.