VİDEO - Yeraltı Çarşıları, İnternet Alışverişlerine ve AVM’lere karşı direniyor

VİDEO - Yeraltı Çarşıları, İnternet Alışverişlerine ve AVM’lere karşı direniyor
Diyarbakır’ın en eski yeraltı çarşısı olan Turgut Özal Yeraltı Çarşısı, AVM’lere karşı adeta direniyor. AVM’lerin açılmasıyla birlikte eski günlerini arar hale gelen Yeraltı çarşısı esnafı, vatandaşın kendi esnafına ilgi göstermesi yönünde çağrıda bulundu

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Turgut Özel Yeraltı Çarşısı sorumlusu Ahmet Arar, “Birbirimize sahip çıkarak, bir yerlere varabiliriz” dedi.

Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesi Melikahmet Caddesi’nde 1993 yılında dönemin Belediyesi tarafından yapılan Turgut Özal Yeraltı çarşısı esnafı son 13 yıldır Diyarbakır’da ardı ardına açılan Alışveriş Merkezileri ve internet alışverişinden dolayı sıkıntı yaşıyor.

sait-bayram-yeralti-carsilari-haberi-2.jpg

1993 yılından 2011 yılına kadar müşteri potansiyeli yüksek olan Yeraltı çarşısı, vatandaşın yeni açılan AVM’leri tercih etmeleri nedeniyle ekonomik anlamda mağduriyet yaşıyor. Kaliteli ve ucuz ürün satmalarına rağmen müşteri bulmakta güçlük çeken yeraltı çarşısı, kapanma ile karşı karşıya bulunuyor.

“AVM’lerin yapılması bizi etkiledi”

Çarşı sorumlusu ve esnaflarından Ahmet Arar, 1993 yılında yapılan çarşının 2011 yılına kadar müşterilerle dolup taştığını hatırlatarak, “Bu konuda halkımıza da biraz sitemde bulunmamız gerekiyor. AVM’lerin yapılması, deyim yerindeyse büyük balığın küçük balığı yemesi gibi bizi etkiledi. Halkımız kendi esnafına ve insanına değer vermedi. Sonuçta bizde memleketimize bu yatırımı yaptık. Bende memleketimi terk edip başka memlekete gidebilirdim. Yapabilirdim. Ancak biz halkımızı ve memleketimizi seven insanlarız. Halkımıza AVM’lere gitmeyin demiyoruz ama biraz esnafına da sahip çıkmalarını istiyoruz. Yani çoğu aza satmak doğru bir anlayış değil. Biz bu anlayışla memleket olarak hiçbir yere varamayız. Birbirimize sahip çıkarak, bir yerlere varabiliriz” diye konuştu.

sait-bayram-yeralti-carsilari-haberi-1.jpg

“Böyle giderse yeraltı çarşıları miadını doldurur”

Böyle devam etmesi durumunda yeraltı çarşılarının miadını doldurabileceğine işaret eden Arar, şu ifadelerde bulundu:

“Şimdi bunlar neden kaynaklandı? Nüfus 500 bin olduğu zaman çok iyi iş yapıyor iken, bugün Nüfusu 2 milyonun üzerinde olduğu bir dönemde daha çok iş yapmamız gerekiyordu. Ancak, vatandaşlarımız AVM’lere ve internet alışverişlerine yöneldi. Oradaki alışverişlerde hep tuzak alışverişlerdir. 1’i 10’a satmaktır. Oysa biz burada müşterilerimizle yüz yüze ve birebir ilgileniyoruz.

“Birbirimize destek vermemiz gerekir”

Yani bizim birbirimize destek vermemiz lazım. Buradaki tüm esnafların adına konuşuyorum. Biz desteklerle şehir olarak ayaktayız. Yer altı çarşı esnaflarının desteklenmesini istiyoruz. Halen umutluyuz. Memleketimizin insanlarının kendi değerlerine sahip çıksın. Buranın kapanması demek Şehir adına da bir sıkıntı olur. Burada çalışan insanlarımız var. Hepimiz bir gemideyiz. Birbirimize destek verirsek çok iyi olur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.