VİDEO -YSP’nin Milletvekili adaylarına Diyarbakır’da coşkulu karşılama

VİDEO -YSP’nin Milletvekili adaylarına Diyarbakır’da coşkulu karşılama
Yeşil Sol Parti'nin Diyarbakır Milletvekili adayları, halk tarafından yoğun katılımın olduğu Yenişehir ilçesinde bulunan seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs seçimleri milletvekili adaylarının tanıtımını dün Ankara'da düzenlediği etkinlikte gerçekleştirdi. Tanıtım programından sonra Diyarbakır'a dönen Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili adayları; Berdan Öztürk, Halide Türkoğlu, Osman Cengiz Çandar, Adalet Kaya, Serhat Eren, Sevilay Çelenk Özen, Mehmet Kamaç, Ceylan Akça Cupolo, Mehmet Emin Aktar, Songül Aytek Avşar ve Samet Mengüç Kayapınar ilçesinde bulunan Dünya Kavşağında HDP İl Eş Başkanları, YSP İl Eş Sözcüleri ve halk tarafından halk eşliğinde coşkuyla karşılandı. Yoğun bir araç konvoyu halinde kent merkezini dolaşan YSP Diyarbakır Milletvekili Adayları, Yenişehir ilçesi Ofis semtindene kadar konvoy halinde hareket etti. "Direne direne kazanacağız" sloganları eşliğinde yapılan yürüyüşle Ofis semtinde bulan seçimi bürosunun açılışını gerçekleştirildi.

Tarihi bir seçim

Herkesi verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini sunan DTK Eş Başkanı ve Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Berdan Öztürk, "Bugün hepimiz gördük ki Diyarbakır halkı kararını verdi. 14 Mayıs seçiminde sandıkları yeşile boyacağız. Diyarbakır halkı 12'ye sıfır yapmaya geliyor. Ben bunu neden diyorum; çünkü Diyarbakır Kürtlerin kalbidir. Bu iktidar 8 yıldır Kürt halkının yürüttüğü siyaseti bitirmek istiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bu halk önünü kesemezler. Bu seçim hem bu ülke için hem de Kürt halkı için tarihi bir seçimdir. AKP ve MHP iktidarının son bulduğu bir seçim olacaktır" diye konuştu

Cumhuriyetin ikinci yılını Demokrasi Cumhuriyetin yapacağız

"Yüz yıldır çekmediğim çile kalmadı ama vazgeçmedik" diyen Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Eş Sözcüsü Abbas Şahin, şunları dile getirdi: "Konuştuk gözaltına alındık, bir araya geldik tutuklandı, siyasete girdim cezaevlerine atıldık, belediyeleri aldık kayyumlar atandı. Biz şunu gördük ki; biz gen buradayız, bize bu politikayı uygulayanlar ise tarihin tozlu raflarına girecekler. Bunu hep beraber başaracağız. Cumhuriyetin ikinci yılını Demokrasi Cumhuriyetin yapacağız."

Türkiye’de yeni bir dönemi açmak için varız

YSP Diyarbakır Milletvekili adayı Halide Türkoğlu ise, kadınlar ve Kürt halkı üzerindeki baskılara işaret ederek, “12 vekil olarak Amed’te bizden çalınan her şeyi geri almaya geldik. Biz seçeneksiz olmadığımızı söyleyerek 14 Mayıs’ta Türkiye’de yeni bir dönemi açmak için varız. 14 Mayıs’ta halkımız üzerindeki tüm baskıyı kırarak, bize dayatılan Kürtlüğe’ karşı kendi Kürdümüz olacağız. Biz direnciz, barışız, öfkeyiz, mücadeleyiz, demokrasiyiz ve biz Kürtler 14 Mayıs günü yeniden inşaya gidiyoruz. Bizden alınanları geri almaya geldik. Kadınlar olarak barışı inşa etmeye gidiyoruz. Disa em disa serkeftin" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşanların ardından seçim müziği eşliğinde halaylar çekildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.