VİDEO - Yurttaş, TMO’daki mercimek, pirinç, yağ satışını kaçırmıyor!

VİDEO - Yurttaş, TMO’daki mercimek, pirinç, yağ satışını kaçırmıyor!
Tahıl ürünleri ve yağ fiyatlarındaki yüksek artışlar yurttaşı ucuz satışın yapıldığı noktalara yöneltti.

Haber: Mahsum Kara - Kamera:Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Tahıl ürünleri ve yağ fiyatlarındaki yüksek artışlar yurttaşı ucuz satışın yapıldığı noktalara yöneltti. Arayış içindeki yurttaşlar, ihtiyaçlarını almak için Toprak Mahsulleri Ofisinin yolunu tutuyor, uzun kuyruklar oluşturuyor. Yurttaşlar, “İnsanları iki kuruş ucuzluk arayışına muhtaç ettiler. Halimize bakıp utansınlar ” diyerek tepki gösterdiler

Hayat pahalılığı yurttaşı ‘en ucuz ürünü nasıl alırım’ arayışına sürüklüyor. Dar gelirli yurttaş, artık kuruşun bile hesabını yapıyor. Yurttaş, ucuza satılan ürünleri alabilmek için Marketleri, bakkalları tek, dolaşıyor. Vatandaşlar, uygun fiyata mercimek, yağ, pirinç gibi temel tüketim ihtiyaçlarını ucuza alabilmek için sabahın erken saatlerinde Toprak Mahsulleri Ofisi önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Daha önceleri indirimli bazı tahıl ürünleri için uzun kuyrukların yaşandığı Diyarbakır TMO’nun önünde bu kez de ucuz pirinç kuyrukları oluşmaya başladı.

Biz de Tigris Haber olarak, Toprak Mahsulleri Ofisi’nde kuyruğa giren vatandaşlara mikrofon uzattık, dertlerini dinledik.

tmo-tigris1.jpg

Kuyruktaki vatandaşlar ne dedi?

Daha önce ucuza alıyorduk

Sabahın erken saatlerinden itibaren TMO önünde beklediğini ifade eden Abdulkadir Uludağ, “Pirincin iki kilosunu 75 liraya aldım Allah aşkına böyle bir şey mi olur? Pirinç alamaya geldim. Daha önceleri marketlerden daha ucuzdur diye gelip bekliyorduk ama artık burada ki fiyatlar ve market fiyatları aynı” dedi.

Bize bakıp utansınlar

Yaşanan kuyrukların hükümetin yaptığı zamlardan kaynaklı dolayı olduğunu söyleyen Mehmet Tarhan, “insanları iki kuruşluk ucuzluğa muhtaç ettiler. Artık bizim halimize bakıp biraz utanmaları lazım. Çünkü her şey çok pahalı, insanlar artık evine bir şey götüremiyor, muhtaç hale geitirildik” dedi.

10 TL’lik indirim için saatlerce bekliyoruz

Daha önceleri Toprak Mahsulleri Ofisi’nden ürünleri daha ucuza aldıklarını belirten bir vatandaş, “Daha önce TMO’dan 10 kilo pirinç aldım, 145 TL’ydi, bu gün ise 8 kiloyu 150 TL’den aldım, gerisini siz düşünün. Biz yoksul olduğumuz için gelip kuyruklara giriyoruz. Marketlerle TMO fiyatları arasındaki fark 10 TL, bu fark için saatlerce kuyrukta bekliyoruz” dedi.

tmo-tigris2.jpg

Ucuz mal neredeyse, oradayız

Piyasaya göre Toprak Mahsulleri Ofisinde satılan ürünler ucuz olduğu için saatlerce kuyrukta beklediklerini ifade eden Mazhar Tekçi, “Bugün pirinç, makarna ve mercimek satıyorlar. Ben bu ürünleri alabilmek için, Araştırma Hastanesinin olduğu bölgeden Ofis’e geliyorum. Marketler ile ofis fiyatları arasında da çok büyük bir fark kalmadı, ancak, küçük rakamlar için de olsa gelip alıyoruz. Ucuzluk neredeyse biz oradayız” dedi.

Diyarbakır halkı bunu hak etmiyor

“Diyarbakır halkı bunu hiç hak etmiyor” diyerek ucuzluk için yaşanan kuyruğa tepki gösteren Fatma Aslan, “ Ben gelip bu insanların yaşadığı bu durumu görünce içim acıdı. Bizim topraklarımız verimli topraklar ama hiç kimse hiçbir şey yapmıyor. İnsanların bu halde olmasına sebep olan sarayda yaşayanlara hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum