Viranşehir'de “Portreler” resim sergisi açıldı

Viranşehir'de “Portreler” resim sergisi açıldı
Viranşehir’de Kürt Ressam Hatice Zümrüt'ün "Portreler" isimli resim sergisi açıldı. Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren ve bölge insanların portrelerin olduğu resim sergisi bir hafta açık kalacak.

ŞANLIURFA’nın Viranşehir İlçesi’nde Ressam Hatice Zümrüt'ün "Portreler" isimli resim sergisi açıldı. Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan sergiye BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Urfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, BDP Viranşehir Belediye Eş Başkan adayı Filiz Yılmaz, BDP İlçe Başkanı Halis Aktaş, Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun ve çok sayıda yurttaş katıldı. Kürt Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitiren ve bölge insanların portrelerin olduğu resim sergi gezildi. Serginin bir hafta boyunca açık kalacağı belirtildi.

Hatice Zümrüt kimdir?

Diyarbakır'da dünyaya gelen Zümrüt, 5 yıl Ankara'da öğrenim gördü. 45 yaşında resim sanatı ile ilgilenen Zümrüt 8. Sergisi ile resimlerini sanatseverlerin beğenisine sundu. Zümrüt, resimlerinin temasının halktan oluştuğunu ve halkın kültürel yaşamını temalarda işlediğini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.