Xiaomi araba geliyor!

Xiaomi araba geliyor!
Xiaomi, elektrikli araç SU7'yi tanıtmaya hazırlanıyor. Pekin'de Mi Auto Store açacak, Çin'de ilk etapta satışa sunulacak. Türkiye gibi ülkelerde de pazarlamayı planlıyorlar.

TİGRİS HABER - Xiaomi'nin elektrikli araç sektörüne yönelik çabaları ivme kazanıyor ve Çin'de tanıtılan ilk modeli Xiaomi SU7'nin seri üretim aşamasına geçiş süreci hızlanıyor. İlk showroom'ların, Mi Auto Store adı altında açılması planlanıyor.

İLK MAĞAZALAR PEKİN'DE AÇILACAK

Çin'den gelen bilgilere göre, Xiaomi'nin ilk mağazaları Pekin'de hizmete girecek. Şirket tarafından işletilecek bu mağazaların Nisan ayında faaliyete geçmesi planlanıyor. Elektrikli SUV modeli SU7 henüz sergilenmeyecek, ancak müşteriler, mağazadan test sürüşleri için rezervasyon yapabilecekler.

YETKİLİ BAYİLİKLER KURULACAK

Xiaomi ayrıca, mağaza sayısını artırmak için yetkili bayilikler kuracak. Bazı teknoloji mağazaları, Xiaomi ile iş birliği yaparak Pekin'deki ofislerinde Xiaomi Auto bölümüne yer verecekler. Bu ofisler, yalnızca Xiaomi araçlarını satan üçüncü taraf bayiler tarafından yönetilecek.

XIAOMI, TEKNOLOJİLERİNİ PAYLAŞACAK

Xiaomi, Auto Store kapsamında kendi teknolojilerini de paylaşacak. Mağazadan, satış, şarj altyapısı, batarya, araç takası, onarım ve araç hizmetleri gibi şirketin çeşitli hizmetlerini öğrenmek mümkün olacak.

SU7'NİN TANITIMI İLK ETAPTA ÇİN'DE OLACAK

İlk etapta Xiaomi SU7'nin sadece Çin'de sunulması planlanıyor, bu da mağazaların en azından bu yıl için Çin pazarına özel olacağı anlamına geliyor. Ancak şirket, büyüyen elektrikli araç pazarlarında, Türkiye gibi ülkelerde de SU7'yi tanıtabilir. Xiaomi, Çin'deki 20 milyondan fazla müşterisini yeni aracına çekmeyi hedefliyor. Şirketin başkanı, net bir tarih vermemiş olsa da, ilk SU7 teslimatları için 2024 yılının ikinci çeyreğini işaret etti.

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.