‘Yalnız Kurt’ dizisine AK Partili Kurt’tan tepki

‘Yalnız Kurt’ dizisine AK Partili Kurt’tan tepki
ATV'de yayınlanan "Yalnız Kurt" adlı dizinin 3 Haziran’da yayınlanan bölümünde Federal Kürdistan Bölgesi’ne yönelik küçümseyici sözler yer aldı. AK Partili Abdurrahman Kurt da dâhil, sosyal medya kullanıcıları duruma tepki gösterdi.

TİGRİS HABER - Osman Sınav'ın yazdığı dizi, harita üzerinde ülkelerin sınırlarını değiştiren küresel emperyal güç Golyat'a karşı hayali Türk mafya bireylerinin verdiği mücadeleyi konu alıyor. Dizideki bir sahnede, Kürdistan Bölgesi’nde, yasadışı yollarla "Nizamettin Köz" adında bir iş insanının peşine düştüğü için yakalanan "Viking-Tekin Giritli” adlı karakterin mahkemeye çıkarılması canlandırılıyor.

Senaryoya göre, yargılama Federal Kürdistan Bölgesi’ndeki bir mahkemede gerçekleşiyor. Federal Bölge’nin bayrağı ve Mesud Barzani'nin posterinin altında yapılan yargılamada, Tekin Giritli karakteri mahkemeye hakaret ederek, mahkemeyi tanımadığını söylüyor.
yanliz-kurt.jpg

Dava açmak gerekli

Dizinin bu bölümü kısa sürede sosyal medyada paylaşıldı ve tepkilere neden oldu. Kürt yazar-çizerlerin yanı sıra AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt da diziye tepki gösterdi. Kurt, dizi ile ilgili “Oldukça provakatif, halkı kin ve düşmanlığa sevk edici müşrik bir zihniyetin yansıması. Dava açmak gerekli” ifadelerini kullandı.

Ak Partililer tepki vermeli

HDP’nin Diyarbakır eski Milletvekili Altan Tan’da sosyal medya hesabı üzerinden filme tepki gösterdi. Tan, “Fethullahçıların faşist Tek Türkiye'si gitti, AK Parti yardakçısı ATV'nin faşist Yalnız Kurt'u geldi! Allah'tan bu zavallı şempazelerin IQ seviyeleri oldukça düşük. 'Yalnız it'e dersini özellikle zerrei miskal de olsa inanç ve itikatlarını muhafaza eden AK Partililer vermeli” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum