Yangınla ikinci depremi yaşadı!

Yangınla ikinci depremi yaşadı!
Erciş’te depremde hasar gören evlerinin yerine yenisini yapmak amacıyla borçlanarak aldıkları büyükbaş hayvanlarını, çıkan yangında kaybeden Keleş ailesi, borçları ile baş başa kaldı.

VAN - Van’ın Erciş ilçesinde yaşanan depremin ardından evleri yıkılan Keleş ailesinin ev yapmak için borçla aldığı inekler de çıkan yangın sonucu öldü. Havaların soğumasından dolayı ahıra odun sobası kuran Mehmet Keleş, sobadan sıçrayan kıvılcımların ahşap tavanı tutuşturması sonucu yangın çıktığını söyledi. Çıkan yangında dumandan dolayı 6 büyükbaş hayvanının zehirlenerek öldüğünü söyleyen Keleş, “Bu hayvanlar benim barınma umudumdu. 2 yıldır ağır hasarlı evde yaşıyorum. Borç nakit para bulamıyordum. Hayvanları satıp ev alacaktım. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum, çaresizim” dedi.

‘Çocuğum hasarlı evde doğmasın diye borç ettim’

Depremde her şeyini kaybettiğini söyleyen 3 çocuk babası Keleş, başvurularına rağmen kendisine konut sağlanmadığını, “Depremden önce iyi bir düzenimiz vardı. Fakat deprem bütün düzenimizi alt üst etti. Depremin ardından iki yıldır hasarlı evde yaşıyoruz. Çocuklarım hastalandı. Eşim hamile, doğumuna kısa bir süre kaldı. Ben yeni çocuğumun bu koşullarda doğmaması için gittim bir yıllığına 25 bin TL değerinde bu hayvanları borç ettim. Bunları satıp kendime bir ev yapacaktım, bu da olmadı” dedi.

‘Hayvanların üşümesine gönlüm razı olmadı’

Borçla aldığı hayvanları amcasının ahırında beslediğini belirten Keleş, havanın soğuk olması nedeni ile hayvanların üşümesine tahammül etmediğini söyledi ve “Dışarıda hava çok soğuktu. Evimizin içinde soba yanıyordu, bizim yerimiz sıcaktı. Hayvanların üşüdüğünü düşündüm ve gidip komşulardan bir soba buldum. Sobayı ahıra koyarak yaktım. Soba yandıktan sonra kısa süreliğine ahırdan ayrıldım. Meğerse o anda tavanlar tutuşmuş. O anda 6 baş hayvan talan oldu. Ciddi bir vicdan azabı içindeyim, çaresizim. Ne yapacağımızı bilemiyorum” diye konuştu.

‘Ölüm korkusuna alışacağız’

Keleş’in 6 aylık hamile eşi Ceylan Keleş ise yaşadıkları evde korku ile kaldıklarını, yazın dışarıda çadır kurarak yattıklarını söyleyerek, “Akşamları yarım uyku ile yatıyoruz. Her an ev tepemize yıkılacak korkusu ile yaşıyoruz. Havaların ısınması ile birlikte yeni ev yapacaktık, oraya taşınacaktık. Bize biraz umut olan da buydu. Umutlarımız da çıkan yangında yok oldu. Artık ölüm korkusuna biraz daha alışacağız, ne yapalım yapacak ve de gidecek bir yerimiz yok” dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.