Yapay zeka kullanarak siyasi propaganda yapanlar üzülecek

Yapay zeka kullanarak siyasi propaganda yapanlar üzülecek
Google, yakın bir gelecekte platformlarında yer alan siyasi reklamların yapay zeka tarafından üretildiğini net bir şekilde kullanıcılara bildirme zorunluluğunu getirecek.

TİGRİS HABER - Google, yapay zeka tarafından üretilen siyasi propagandalarda "bu görsel gerçek olayları yansıtmamaktadır" veya "bu video içeriği sentetik olarak oluşturulmuştur" gibi etiketlerin zorunlu hale getirilmesini sağlayacak yeni bir politika benimsemeye hazırlanıyor. Bu önlem sayesinde, kullanıcılar yanıltıcı içeriklere karşı daha iyi korunmuş olacaklar.

Google, yakın bir gelecekte platformlarında yer alan siyasi reklamların yapay zeka tarafından üretildiğini net bir şekilde kullanıcılara bildirme zorunluluğunu getirecek. Bir Google sözcüsü, bu yeni kuralların, yapay zeka ile içerik üreten araçların artan kullanımını kontrol altına almayı amaçladığını açıkladı.

Bu değişikliklerin Kasım ayında hayata geçirilmesi planlanıyor, böylece bir sonraki ABD başkanlık seçimlerine yetişmesi hedefleniyor. Yapay zeka tarafından oluşturulan içeriklerin seçim kampanyalarında dezinformasyona yol açabileceği endişeleri nedeniyle bu önlemin alındığı belirtiliyor.

Google'ın mevcut reklam politikaları, dijital medyanın siyaset, sosyal konular veya kamusal meseleler hakkında yanıltıcı veya manipülatif içeriklerle insanları aldatmasını zaten yasaklamaktadır. Ancak bu güncelleme, siyasi reklamların gerçek veya gerçekçi görünen kişileri veya olayları tasvir edip etmediğini açıkça belirtmelerini gerektirecektir.

Google, "bu görsel gerçek olayları yansıtmamaktadır" veya "bu video içeriği sentetik olarak oluşturulmuştur" gibi etiketlerin kullanılmasını önermektedir.

Bu önlem, Mart ayında eski ABD Başkanı Donald Trump'ın tutuklandığını gösteren sahte bir fotoğrafın yapay zeka araçlarıyla oluşturulduğu olay gibi, yapay zeka tarafından üretilen yanıltıcı içeriklerin yayılmasını önlemeyi amaçlamaktadır. Aynı şekilde, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin Rusya'ya teslim olmaktan bahsettiği sahte bir video da Mart ayında yayınlanmıştı.

Bu yeni politika, yapay zeka tarafından üretilen siyasi reklamların yaygınlaşmasıyla ilgili endişelere bir yanıt olarak görülebilir. Kullanıcıların yapay zeka tarafından üretilen içerikleri daha iyi anlamalarına ve eleştirel bir şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu yeni politikanın, yapay zeka tarafından üretilen içeriklerin seçim kampanyalarında kullanılmasının önüne geçmeye yardımcı olup olmayacağını görmek için zamana ihtiyaç olacak. (Tigris Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.