Yapay zekayla Kürt komutanın portresi çizildi

Yapay zekayla Kürt komutanın portresi çizildi
Junaro Kameran isimli kullanıcı, dönemin sikkelerinden yola çıkarak Kürt Komutan Selahattin-i Eyyübi’nin gerçeğe en yakın portresini çizdi.

TİGRİS HABER - Junaro Kameran, dönemin sikkeleri üzerindeki resimlerden yola çıkarak yapay zeka ile Kürt komutan Selahaddin Eyyûbi’nin portresini çizdi. Portreyi sosyal medya hesabından paylaşan tarihçi Mahmut Akyürekli, “Selahaddin Eyyûbî. Tarihi kaynaklardaki tasvirleri ve paralardaki figürleri ile yapay zekayla Junaro Kameran(KaMuran) tarafından hazırlanmış gerçeğe en yakın portresi” dedi.

Selahaddin Eyyubi kimdir?

Zengi Devleti'nin komutanı olan Selahaddin Eyyûbî'nin 1171 yılında kurduğu Eyyûbî Devleti, Mısır ve Suriye'de egemen oldu. En güçlü olduğu dönemde Mısır, Suriye, Irak, Hicaz, Kudüs, Libya, Yemen ve Levant bölgelerini egemenliği altında tutmuştur. 1171'de Selahaddin Eyyûbî tarafından Mısır'daki Şii Fâtımî Halifeliği'nin ortadan kaldırılmasının ardından doğan bir iktidar boşluğuyla Selahaddin'in ''Mısır Sultanı'' ilan edilerek tarih sahnesine çıkan devlet, 1187'de Hıttin Muharebesi ile Kudüs'ü Hristiyanlardan geri almış ve Orta Doğu'da önemli bir güç haline gelmiştir. Adaleti ve cesareti ile karşıtlarının dahi takdirini kazanan Selahaddin Eyyûbî 1193’de Şam'da 55 veya 56 yaşında hastalıktan vefat etmiştir. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum