Yapıcıoğlu, ‘Bize iftira atanlara 30 Mart’ta cevap vereceğiz’

Yapıcıoğlu, ‘Bize iftira atanlara 30 Mart’ta cevap vereceğiz’
“HÜDA PAR Kürtlerin oylarını kırmak için AK Parti’nin bir oyunudur.”

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Zekeriya Yapıcıoğlu, 30 Mart seçimlerinde herkese cevap vereceklerini belirterek, HÜDA PAR Kürtlerin oylarını kırmak için AK Parti’nin bir oyunudur.” BDP bu propagandayı yapıyor. AK Parti diyor ki, bunların BDP ile farkı yok. Halkımız 30 Mart’ta bunlara cevap verecektir” dedi.

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Halepçe Katliamı'nın 26. Yıldönümü ve Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle İstasyon Meydanı'nda miting düzenledi. Mitinge HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Hüseyin Yılmaz, Bağlar Belediye Başkan adayı Vedat Turgut ve HÜDA PAR Diyarbakır merkez ve dış ilçeler belediye başkan adayların yanı sıra yaklaşık 5 bin partili elerinde partilerinin bayrakları ile mitinge katıldı. Program Molla Muhammed Hadioğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

‘İslami yaşamın yaygınlaşması için mücadele edeceğiz’

Mitingde ilk partililere seslenen HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hüseyin Yılmaz, yıllarca bedel ödediklerini, toplumda İslami yaşamın yaygınlaşması, gençlerimizin ahlaklı olması için bedel ödemeye devam edeceklerini vurgulayarak, birinci önceliklerinin hizmet olduğunu, buna yaparken de tamamen yerli ve inançlı insanlar ile hareket ettiklerini kaydederek, “Şehrimizi idare eden valiyi, kaymakamı halk olarak biz seçemiyoruz. Atama yoluyla geliyorlar. Parti olarak bizim arzumuz bunları da halkın yani sizlerin seçmesidir. Seçtiği kişinin işbaşına geldikten sonra yaptığı hayırlı işlere de, şerli işlere de ortak olacaksınız. 10-15 yıl önce vaad ettiklerini yerine getirmeyenlerin, bu güne kadar hizmet etmeyenlerin bu sefer gelirsek hizmet edeceğiz vaadine inanmayınız” dedi.

‘Ya bizi seçeceksiniz ya da çocuklarınızı eşcinsel yapanları’

Yönetim anlayışlarının yerelde hizmet, mecliste siyaset olduğunu kaydeden Yılmaz, konuşmasını şöyle devam etti.  “Belediyelerde halka hizmet edilmeli, mecliste ise siyaset yapılmalı diyoruz. Bizler sizlerin hakkını hukukunu savunmak için Ankara’ya karşı, sisteme karşı siyaset yapacağız. 30 Mart yerel seçimlerinde sadece başkan seçmiyorsunuz. Şehrimizin, halkımızın kaderini belirleyeceksiniz. Ya toplumun ıslahı, çocuklarınızın istikbali, şehrimizin hizmet görmesi için çalışanları seçeceksiniz. Ya da toplumu ve gençliğimizi özgürlük adına LGBT sapıklarıyla bir olup, çocuklarınızı eşcinsel yapmaya çalışanları, ihalecileri, partizanlık yapanları seçeceksiniz”

huda-par-miting-(3).jpg

 

‘Filistin toprakların da kurulan terör şebekesinin tanımıyoruz’

 

Yılmaz’ın ardından söz alan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son zamanlar da partilerine yönelik iftiralarda bulunulduğuna kaydederek “Bizim için bazı iddia ve ithamlarda bulunuyorlar.  HÜDA PAR yeni kurulmuş ve güçsüz yeni bir parti iken neden saldırmak için hepiniz güçlerinizi birleştiriyorsunuz? Bu sorunun cevabını vermeleri lazımdır. Türlü türlü ithamlar var. Kimi diyor ki; HÜDA PAR Kürtlerin oylarını kırmak için AK Parti’nin bir oyunudur. BDP bu propagandayı yapıyor. AK Parti diyor ki, bunların BDP ile farkı yok. Bunlar yeşile boyanmış hali. Bunlar Kürtlerin oylarını bölecek. Birileri diyor bunlar MOSSAD oyunudur. Bunlara şöyle diyorum: Biz parti programımızda da yazdık. Filistin toprakları üzerinde korsan bir terör şebekesi olan İsrail’i devlet olarak tanımıyoruz. Böyleyken nasıl olur da MOSSAD, HÜDA PAR’ı kurmuş olur. İnsanda biraz muhakeme olur. BDP yöneticileri kendilerine, AK Parti yöneticileri de kendi partilerine oy versin. Biz halkımızın oylarını istiyoruz. Halkın oyu kendisinindir. Allah’ın izniyle 30 Mart akşamı yüzleri kızaracak. HÜDA PAR’ın tabanı var mıymış yok muymuş göreceğiz” diye konuştu.

huda-par-miting-(2).jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum