Yapıcıoğlu’ndan uluslararası aktörlere tepki

Yapıcıoğlu’ndan uluslararası aktörlere tepki
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gazze’de yaşanan soykırıma karşı uluslararası aktörlerin sessiz kalmasına tepki gösterdi.

TİGRİS HABER - Yapıcıoğlu, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 15 üyesinden 5 tanesinin veto hakkının bulunması sistemi kilitlemektedir. Zalimlere karşı koymanın önünü tıkamaktadır. Sistemin kendisi adaletten uzak iken adil olmayan bir sistemin adaleti tesis etmesi beklenemez ve bu haliyle bu sistem sürdürülemez” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Batman İl Başkanlığı 4'üncü Olağan İl Kongresinde bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında Yapıcıoğlu, 11 yıllık siyasi süreçlerinde "Dürüst siyaset gerçek adalet" ve "Önce insan öncelik adalet" sloganlarıyla yola çıktıklarını belirtti. Gazze’de yaşanan soykırıma karşı uluslararası aktörlerin işlevsiz kalmasına tepki gösteren Yapıcıoğlu, Batı kaynaklı işgal edilmiş zihinlerin Gazze’de yaşanan zulme sessiz kaldığını belirtti.

yapicioglu-1.jpeg

“Pek çok yerde zihinler işgal altında”

Başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyanın birçok yerinde zihinlerin işgal altında olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, "Katmerli zulümler yaşanıyor. Ama belki işgalden kurtulmuş olan ya da hürriyetine kavuşmuş olduğu düşünülen pek çok yerde de zihinler işgal altındadır. Zihinleri işgal edilmiş olanlar belki yıllardır söylediklerimizi anlamakta zorlanıyorlar çünkü onlar işgalcilerin kavramlarıyla düşünüyorlar. Onların kelimeleriyle konuşuyorlar. Onların durduğu yerden dünyaya bakıyorlar. Bakış açıları yanlış olunca gördükleri şeyleri yorumlamakta da zorlanıyor" diye konuştu.

Yapıcıoğlu’ndan Gazze’de işlenen soykırıma sessiz kalan BM’ye sert tepki

Yaklaşık 2 aydır Gazze'de yaşanan katliamın, parti programlarına da yazdıkları, "küresel sistemin, mevcut haliyle sürdürülemez olduğu" yönündeki tezlerini bir kez daha haklı çıkardığına işaret eden Yapıcıoğlu, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 15 üyesinden 5 tanesinin veto hakkının bulunması sistemi kilitlemektedir. Zalimlere karşı koymanın önünü tıkamaktadır. Sistemin kendisi adaletten uzak iken adil olmayan bir sistemin adaleti tesis etmesi beklenemez ve bu haliyle bu sistem sürdürülemez. Gazze'de katliam yaşanırken sözüm ona savaşları durdurmak, zulümleri engellemek, güç kullanarak sınırların değişmesinin önüne geçmek için kurulan, dünyada barışı tesis edecek olan sözüm ona Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, hiçbir karar çıkaramadı. Birleşmiş Milletlerin Genel Sekreteri sıradan bir sivil toplum kuruluşunun başkanıymış gibi Mısır'a gitti Refah Sınır Kapısı'nın önüne gidip insanlara bir çağrıda bulundu; bu zulmü durdurun, dedi. Peki, sistemin en tepesindeki kişi bunu söylüyorsa zulmü kim durduracak? Bu sistemin zulmü durdurmayacağını, durduramayacağını hatta bizatihi belki zulme kaynaklık edebileceğini biz o zamanlar söyledik, bugün bir kez daha ne kadar yerinde tespitler olduğunu hep beraber maalesef gördük. Keşke böyle olmasaydı. Keşke bu zulümler yaşanmasaydı." dedi.

"Yerel seçimlerde en iyi sonucu almak için çaba sarf edeceğiz’

Konuşmasının sonunda Mart 2024’de yapılması planlanan yerel seçimlere değinen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmak, alabileceğimiz en iyi sonucu almak için de cehd ve gayretimizi artırmak zorundayız. Biz bu önümüzdeki seçimleri bir koltuk kavgası olarak görmüyoruz. A şahsının oturduğu koltuğa onun yerine B şahsının oturma sevdası, kavgası, mücadelesi değildir. Ya nedir? Sahip olduğu imkanları, geldiği makamları, elde ettiği serveti ya da gücü insanlık adına, adalet adına, daha adil bir dünya oluşturmak için kullanan kişilerin gücünün artması mücadelesidir. Gücü elinde bulunduranların adaleti tesis etme, adaleti sağlama gibi bir sevdası yoksa, kalbinde Allah korkusu yoksa, o güç sadece zulümdür. O imkanlar suiistimal getirir. Daha çok, daha büyük bütçelere hükmedenlerin içinde hırsızlık varsa, daha büyük çalmalarına neden olur. Ama inşallah biz o makamlara olabildiğince o gücü hem siyasi gücü hem ekonomik gücü, adaleti test etmek ve Rabbini kendisinden razı etmek, bunun için milletine hizmet etmek için kullanan kişileri o makamlara oturtmanın mücadelesini veriyoruz." (Haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.