Yargı çalışanları özlük haklarının iyileştirilmesini istedi

Yargı çalışanları özlük haklarının iyileştirilmesini istedi
Yargı işkolunda örgütlenen Büro Emekçileri Sendikası (BES), yeni yargı yılıyla birlikte çalışanların özlük ve iş koşullarının düzeltilmesini istedi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Yargıdaki büro işkolunda örgütlenen BES Diyarbakır Şubesi, yeni yargı yılının açılışına basın açıklaması yaptı. Büro çalışanlarıyla adliye önünde açıklama yapan Diyarbakır Şube Kadın Sekreteri Güneş Özel, yargıdaki güvensizliğine değinerek, bunun sebebinin yargıdaki siyasal etkiler olduğuna işaret etti. Yargının siyasallaştığında dair Kanun Hükmünde Kararnameler, kayyum atamaları, siyasilerin tutuklanması ve siyasilerin bazı açıklamaları örnek vererek sıralayan Özel, "Cumhur İttifakının Anayasa'yı askıya aldığı bir dönemde göstermelik demokrasicilik oynanarak yargı yılı açılışları yapılmaktadır" dedi.

İktidarın gündemine aldığı yargı paketini de eleştiren Özel, "Siyasi iktidar yargı reform adı altında yaptığı düzenlemeler iddiaları ile gündeme getirilen her paketi açıklandığında yargı emekçilerinin ve yargının sorunlarını çözmek bir yana siyasi iktidara bağımlı bir yargı yaratmaktan öteye gidememiştir. Anayasa gereği bağımsız olması gereken yargının, adli yargı yılı açılışlarını dahi sarayda yaparak adeta kendi varlıklarını inkâr etmektedirler, yargı mensupları bağımsızlıklarının sembolü olan düğmesiz cübbelerinin olmayan düğmelerini ilikleme yarışına girişmektedirler. Hal böyle iken yurttaşlarımızın hak, hukuk, adalet talebi için adına saray denilen adliyelere başvuruları her geçen gün artarak devam ediyor. Bir yandan yargı hizmetlerine ulaşmanın ekonomik bedelinin artması, bir yandan yıllarca süren dava süreçleri yurttaşlarımızın bu yargı sisteminden beklentilerini zayıflamaya devam ediyor." diye konuştu.

'Çalışanların hayatını kâbusa çevirdi'

Yargı sisteminin bağımsızlığını kaybetmesinin çalışanlara yansıdığını ifade eden Özel, "Yargı sisteminin bağımsızlığını kaybetmesi, periyodik olarak çıkarılan yargı paketleri dava sayılarındaki artış ve yıllarca süren dava süreçleri yargı emekçilerinin çalışma hayatını kâbusa çevirmiş durumda. Bir yandan iş yükü, bir yandan mobbing, bir yanda keyfi olarak açılan soruşturmalar mesai kavramı gözetmeksizin çalışmaya zorlanan yargı emekçilerinin sürekli olarak açıklanan yargı paketlerinde ekonomik, özlük ve sosyal haklarının düzeltilmesine dair hiçbir çalışma bu yargı paketlerinde yer almamıştır." şeklinde konuştu.

Özel, daha önce de dile getirdikleri taleplerini tekrarlayarak, yargı çalışanlarının çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesini istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.