Yasağa rağmen stant açtılar

Yasağa rağmen stant açtılar
Kayapınar BDP İlçe Örgütü, Diyarbakır 1 No'lu Hâkimliği'nin yasağına rağmen "Öcalan'a özgürlük" kampanyası için stand kurdu.

DİYARBAKIR - BDP Kayapınar İlçe Örgütü, "Öcalan'a Özgürlük" imza kampanyası kapsamında Park Orman'da imza standı açtı. İmza kampanyası öncesi Diyarbakır 1 No'lu Hâkimliği tarafından imza kampanyasının yasaklanmasına ilişkin yapılan açıklamaya, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Emin Yılmaz, BDP Kayapınar İlçe Başkanı Davut Kesen, MEYA-DER Başkanı Leyla Ayaz, Kayapınar Belediye Eş Başkan Adayı M. Ali Aydın ve çok sayıda yurttaş katıldı. Burada açıklama yapan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Emin Yılmaz, "Sayın Öcalan dünya halkları için yol gösterici bir liderdir. Fikirleri milyonlar tarafından benimsenen bir liderin dört duvar arasında kalmasının anlamı kalmamıştır. Sayın Öcalan'ın bir yıl önce başlattığı barış süreci ve gelinen aşamayı bu yasaklama kararını alanlar süreci bilince çıkartmadıklarının göstergesidir. Milyonların özgürlük isteği bu saatten sonra geri çevrilemez. Sayın Öcalan'ın özgürlüğü tüm halkların özgürlüğüdür. Mücadelemiz özgür olana kadar devam edecektir" dedi.

Basın açıklaması sonrası açılan imza standına gelen yüzlerce kişi imza attı. Parkta bulunun onlarca ailenin çocuklarıyla birlikte imza attığı görüldü. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.