YASAĞA UYDUK

YASAĞA UYDUK
KOVİD-19 salgınıyla mücadele kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı yurt genelinde ikinci defa uygulandı.

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma yasağının iki günlük bölümü sorunsuz geçerken, vatandaşların yasağa uyduğu görüldü. Diyarbakır’da sokak ve caddelerde sessizlik hakim oldu. Zaruri ihtiyaçlar dışında kimse dışarı çıkmadı. Güvelik güçleri ise bütün ilçe merkezlerinde giriş çıkış noktalarında kontrol ve denetim faaliyetini artırdı.

İçişleri Bakanlığınca 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta il sınırları içinde 2 gün sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı Diyarbakır genelinde cadde, sokak ve meydanlar sessizliğe büründü. Yasağın iki gününde de uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uyan Diyarbakır’da havadan helikopterle uygulama denetlendi. Kent genelinde sessizlik hakimken, insanlar vaktini daha çok balkon ve evlerin çatısında geçirdi.  

Yüzde 90 uygulamaya uydu

ca1ffc8a-3a61-471c-9aa0-209fd322da1a.jpeg
Uygulanan kısıtlamaya yüzde 90 oranında uyuldu. Polis ekipleri kısıtlama nedeniyle kent genelinde farklı noktalarda kontrol ve devriyelerini gerçekleştirirken, her gün yüzlerce kişinin alışveriş için akın ettiği merkez Gazi ve İnönü caddeleri boş kaldı.

Fırınlar ekmek dağıtmaya devam etti

firin.jpeg
Kısıtlamanın iki gününde de sokağa yalnızca istisna olarak tutulan meslek grubu çalışanları çıktı. Fırınların ekmek dağıtımına devam ettiği kentte eczanelerin dışındaki iş yerlerinin kapalı olduğu görüldü.
 
Evden çıkamayan vatandaşlara davullu konser
e1e5dc85-ab86-41ad-8f44-b8b78c05e46d.jpeg
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Dairesi Başkanlığı Kent Konservatuvarı sanatçıları tarafından korona virüsü (Covid-19) salgınından etkilenen vatandaşlara moral olması açısından gezici açık hava konseri düzenledi. Alkışlarla karşılık veren vatandaşlar evlerinde halay çekti. Etkinlik sokağa çıkma kısıtlaması olan 18-19 Nisan 2020 tarihlerinde saat 13.00-21.00 saatleri arasında tüm Diyarbakır’ı kapsayacak şekilde devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.