YASAK VE ÇATIŞMALI ORTAM EĞİTİMİ VURUYOR

YASAK VE  ÇATIŞMALI ORTAM EĞİTİMİ VURUYOR
Diyarbakır Sur’daki yasak ve çatışmalı ortam hayatın her alanını olumsuz etkilerken, Dershane öğrencileri de bu olumsuzluktan nasibini alıyor. Sur’da uygulanan sokağa çıkma yasakları ve çatışmalı ortam, Sur çevresindeki bir özel dershanede öğrencilerinin

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve bölgede yaşanan çatışmalı ortam, Sur çevresindeki eğitim kurumlarında sorunların yaşanmasına neden oldu.

ogrenciler-(1).jpg

Sur çevresindeki bir özel öğretim kurum yöneticisinin, öğrencilerin ‘can güvenliği’ için dershane kütüphanesini erken kapatmasına öğrenciler tepki gösterdi. Kurum yöneticisi, Sur’da yaşanan çatışmalardan seken mermilerin, öğrencilerin can güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. Öğrenim hayatların olumsuz etkilenen öğrenciler, yaşadıkları sorunlardan kaynaklı idareye olan tepkilerini dershane önünde gerçekleştirdikleri bir eylemle gösterdiler.

ogrenciler-(2).jpg

Dershane idaresinin, ‘öğrencilerin güvenliği ‘ gerekçesiyle kütüphaneyi erken kapatması, elektriklerin sık sık kesilmesi ve kaynak yetersizliği sorunlar gibi sorunlardan kaynaklı olarak eylem yapan öğrenciler, dün dershane önünde toplanarak bir eylem gerçekleştirdi.

ogrenciler-(5).jpg

Sınavlara çok az zamanlarının kaldığını belirten öğrenciler, bu sorunları yaklaşık 2 aydır yaşadıklarını ve dershane idaresinin bir an önce bu sorunlara bir çözüm bulmasını istedi.

ogrenciler-(9).jpg

Dershane önünde bir araya gelen öğrencilerden Nupelda Arslan, yaşadıkları sorunlara ilişkin şunları söyledi: “Bize söylenen şeyler kesinlikle yapılmadı. Kütüphanemiz zaten erken saatte kapatılıyordu. Bununla da yetinilmedi şu an kütüphanemiz tamamen kapalı durumdadır. Kütüphaneyi açacaklarını söylüyorlar ama ne zaman açacakları konusunda kesin bir bilgi vermiyorlar. Dershane idaresi Kütüphaneyi, Sur’a yakın olduğu için, ‘güvenlik sorunu’ nedeniyle erken  kapattığını söylüyor. Doğrudur, burası Sur’a yakın ama biz bunu göze alarak geliyoruz ve ailelerimiz bu riski göze alarak bizi gönderiyorlar dershaneye. Biz çocuk değiliz sonuçta, 18 yaşını geçmiş bireyleriz. Şurda sınava 50 gün kalmış ve oturup ders çalışmak istiyoruz. O yüzden dershanenin kütüphaneyi erken kapatmasını istemiyoruz.

ogrenciler-(11).jpg

Sık sık elektrik  kesintisi sorunu yaşıyoruz, Jeneratörün devreye girmesinde sürekli sorun yaşanıyor. Klimayı açamıyoruz, petekler kapalı çoğu zaman. Bizim asıl şikayet ettiğimiz şey düzensizlik, sürekli bu sorunu yaşıyoruz. Düzenli bir kaynak da verilmiyor.Bize bir kaynak verildi sözde, bir soru bankası verildi, bir tane de konu anlatımı  akıllı defter falan ama hiçbir işimize yaramadı. Aldığımız günden beri evde duruyor, cevap anahtarları yok kitapların. Dershane idariyle  defalarca konuştuk, ama sürekli geçiştiriyorlar bizi. Sınavlara çok az bir zaman kaldı ve biz  daha fazla geçiştirilmek istenmiyoruz ve sorunlarımızın bir an önce çözülmesini istiyoruz. “

 

ÖZEL HABER: Ali Abbas YILMAZ

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.