YATSAN Diyarbakır’da

YATSAN Diyarbakır’da
YATSAN ürünlerinin özellikleri hakkında Tigris Habere Konuşan Murat Aras, Türkiye’de 5 bin yatak üreticisinin yaptığı yatırımların 60 bin dolar ile 60 milyon dolar arasında değişiklik gösterdiğini ve yılda yaklaşık 4 milyon adet yatak satıldığını söyledi.

(Haber Merkezi)

Tigris-Haber 1974 yılında üretime başlayan YATSAN’ın Türkiye’de 100 satış noktasının yanı sıra dünyanın 52 ülkesinde 500 satış noktası ile milyonlarca tüketiciye hizmet sunduğunu belirten Murat Aras, Mart ayı itibariyle de Yatsan Diyarbakır’ı kazandırdıklarını ifade etti.

YATSAN işletmecisi Murat Aras ile YATSAN ürünlerinin özellikleri ve firmanın satış kapasitesini konuştuk.

Yatak sektörüyle ilgili detay verebilir misiniz?

Ülkemizde yatak pazarının yüzde 95′ini yaylı, yüzde 5′ini sünger yataklar oluşturuyor. 5.000 yatak üreticisinin yaptığı yatırımlar 60 bin dolar ile 60 milyon dolar arasında değişiklik gösterirken; yılda yaklaşık 4 milyon adet yatak satıldığı gözlemlenmektedir.

Yatsan Markasını anlatır mısınız?

yatsan-yatak-mobilya-(7).jpg

1974 yılında başlayan üretim sürecini “güzel bir gün geceden başlar” ifadesi ile tanımlayan YATSAN, bugün Türkiye’de 100 satış noktasının yanı sıra dünyanın 52 ülkesinde 500 satış noktası ile milyonlarca tüketicinin öncelikli tercihi haline geldi. Bu büyük başarının temelinde yatan itici gücü tek bir kelime ile özetlemek mümkün: Mükemmeliyetçilik. Yani kusursuz olana ulaşma çabası. Daima mükemmeli hedefleyen YATSAN, İzmir de, 63.000 metrekarelik alana kurulu fabrikası ile en karmaşık modellerden, tedariki en zor kumaşlara, özel maharet gerektiren işçilikten, zamana karşı yarışan üretim sürecine, her zaman ve her koşulda; uyku kültürüne yön veren, değiştiren ve dönüştüren bir marka olmuştur. Böyle bir markanın Diyarbakır’da olmamasının kentimiz için bir kayıp olarak gördüğümüzden Yatsan markasının burada olması gerektiğine kanaat getirdik ve Mart ayı itibariyle de Yatsan Diyarbakır’ı kentimize kazandırdık.

Yatsan da tüketiciler hangi ürünlere ulaşabilmektedir?  Ürünlerinizi ve sizi farklı kılan özellikler nelerdir?

Genel anlamda yatak, baza, uyku ürünleri ve ev tekstili ürünlerini nihai tüketici ulaştırmaktayız. Yatak tarafında bütün ölçülerde yaylı, yaysız, sağlıklı, ortopedik, lateks, visco ve tempur yataklarımız bulunmaktadır.

Baza olarak yine istenilen ölçüde, elektronik veya sabit, sandıklı veya sandıksız, farklı tasarımlarda, sağlam ve insan sağlığını önemseyen ürünlerimiz mevcuttur.

Uyku ürünleri olarak da başka yerde bulunamayacak tasarım ve özel malzemeli ortopedik ve hijyenik yastık, yorgan, battaniye, yatak pedleri, pike, gözlük ile uyku kalitesini arttırmaktayız.

Ev tekstilinde ise nevresim takımı, yatak örtüsü, ısı dengeleyici, su geçirmez alezler ile sektörde fark yaratmaktayız.

Tüm bu bilgiler ışığında ilerlediğimizde biz kendimizi yatak markası olarak değil, uyku markası olarak tanımlıyoruz ve mağazalarımıza gelen misafirlerimize sadece ürün satma hedefiyle değil ihtiyacına yönelik reçete çıkarma ve bu doğrultuda en doğru ürünü kendilerine vererek memnuniyetlerini sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu sebepten dolayı mağazalarımıza gelen her bireyi müşteri değil misafir olarak görmekte ve kültürümüzde misafire verilen ehemmiyetle hareket etmekteyiz. Bizi farklı kılan en temel nokta olarak da bu yaklaşımı görmekteyiz.

Bunun dışında şu anda en büyük yatak pazarı olan Amerika pazarının yüzde 80’ini elinde tutan 5 yatak markasının üretim haklarına sahip bir markayız. Tempur, Sealy ve Stearn & Foster’ın Türkiye’de Özel distribütörüyüz. Serta ve King Koil markalarının da Avrupa ve Asya’da 10’dan fazla ülkede üreticisi ve dağıtıcısı konumundayız. Böylelikle dünyanın en büyük yatak pazarının lideri olan firmalar bize hiç durmadan know-how aktarıyor, bizim yaptığımız ürünleri ve teknolojimizi onaylıyorlar. Bu bizi Türkiye’deki üreticilerden daha farklı bir noktaya getiriyor.

Uyku sağlığı ne anlam taşıyor ve uyku sağlığında yatağın önemi nedir?

yatsan-yatak-mobilya-(1).jpg

Yatak odası bir bütün olarak hepimizin ruh halini etkilemektedir, ama günün sonunda yatak en önemli dinlenme unsuru olarak karşımıza çıkmaktadır. Ama ev tekstiliyle, yatağıyla, altındaki bazasıyla sisteme bütün olarak bakmak lazım. Birinci farkı burada yapıyoruz. Biz yatakçı değiliz, mobilyacı değiliz, biz uykuya odaklanmış bir şirketiz. Yatsan tüm çalışanlarıyla birlikte bu felsefeye odaklı çalışmaktadır. Biz insanların hayatına dokunan, hayatını değiştiren bir firma olma yoluna girdik.

Sağlıklı uyku kısaca 5 ayrı evreden oluşmaktadır. Her bir evre ortalama 1.5 saat sürmektedir. Bu süre zarfında REM uykusu ve derin uyku gerçekleşmektedir. Toplam da ortalama 8 saatlik uykuya ihtiyaç vardır. Bahse konu evreler her hangi bir sebep ile kesintiye uğrarsa uyku sağlığında problem süreci başlar. Uyku süreci insanın kendini iyileştirdiği ve yenilediği bir süreçtir. Uyku sağlığında ki aksamalar zamanla başka hastalıkları ve problemleri beraberinde getirecektir.

Sağlıklı uykuyu etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu etkenlerden en önemlisi yatak ve yastık seçimidir. Sağlıklı uyku sürecinin her gün tamamlanması ve omurga sağlığı açısından, doğru yatak ve yastık kullanımı çok önemlidir. Yatsan olarak bu bilinç ile farklı vücut tiplerine uygun uyku ürünlerini misafirlerimizle buluşturmaktayız.

Yatak arayan İnsanların kafasını karıştıran Visco, Lateks, Yaylı ve Yaysız Yatak kavramları ne anlama gelmektedir?

Viscoelastic malzeme dünya da ilk kez NASA tarafından astronotların kullanımı için geliştirilmiştir. Sonraki süreçte malzemeye açık hücre üretim teknolojisi uygulanmış ve ürünün nefes alması sağlanmıştır. Bu teknoloji sayesinde vücut ısısına ve basınca duyarlı hale gelen Visco malzemesi yatak ve medikal ürünlerde kullanılmaya başlanmıştır. Sıcak iklimlerde ısınma sebebi ile rahatsızlık veren malzemenin soğutucu jel veya iklimlendirme özelliğine sahip kumaşlar ile kullanılması gerekmektedir.

Lateks hammaddesi doğada bulunan bitkilerin öz sütlerinin genel tanımını kapsamaktadır. Yatak üretiminde kullanılan lateks doğal hammaddesi Kauçuk ağacının sütünden faydalanmak suretiyle oluşturulmaktadır. Lateks malzemesinin yatakta ve yastıklarda kullanılma sebepleri şöyledir;

- Gözenekli yapısı, hava dolaşımını kolaylaştırmasına bu sayede uyku konforunun artmasına imkân verir. 

- Vücut ağılığının yatağa yayılmasını sağlayarak ortopedik etki sağlar.

- Doğal yapısı, küf, bakteri ve mikropların oluşmasını engeller.

Yatsan olarak söz konusu hammaddeler ile beraber konforu ve ortopedik özelliği arttırmak için tay tüyü, devetüyü, pamuk, yün, bambu, ipek ve kaşmir kullanmaktayız. 

Yaysız yataklar sadece dolgu malzemeleri kullanılarak yapılmaktadır. Yaylı yatak teknolojisinde ise 5'li, 7'li paket yay sistemleri, multispring yay sistemi ve miracoil yay sistemleri kullanılmaktadır. Yatak tercihinde söz konusu yay tercihleri denenmeli ve en uygun yatak tespit edilmelidir. 

Müşterilerinize en çok önerdiğiniz ürünleriniz hangileridir?

Yatsan olarak, misafirimizin vücut tipine uygun yatağın seçimi önem arz etmektedir. Bu sebeple her segmentten uygun yataklar denetilerek doğruya ulaşılmaktır. Biz sağlıklı uyku ortamını destekleyici ürünleri de, yatak tercihi esnasında gündeme getirerek en uyumlu uyku ortamına ulaşmayı hedeflemekteyiz.

Piyasadan çok sık duymaya başladığımız Tempur’dan bahseder misiniz?

Tempur’un Nasa tarafından astronotlar için geliştirilen ve roket kalkış esnasında kullanılan basınç emici malzemeden imal edildi, yastıkla başlayan hikâyesi günümüzde dünyaca tanınan bir markaya dönüştü. Bu uzay teknolojisi, İsveçli ve Norveçli uzmanların araştırma-geliştirme çalışmalarıyla daha ileri taşınarak mükemmelleştirilip orijinal Tempur malzemesine dönüştürüldükten sonra yataklara ve diğer uyku ürünlerine uygulandı. Vücut ağırlığını yüzeye eşit dağıtırken vücut ısısını da ayarlayan bu eşsiz malzemesi ile Tempur bedene uygun destek ve konfor sağlayarak sağlıklı ve rahat bir gece uykusu için ihtiyaç olan her şeyi sunar. Ayrıca Tempur ürünleri arasında gün boyu konfor sunan ve bedene destek olan özel terlikler, uyku maskesi, bel desteği gibi çeşitli aksesuarlar da bulabilirsiniz.

Tempur malzemesinin faydalarını ve diğer malzemelerden farklarını şöyle özetleyebiliriz;

Yatak Yarası: Yatak yarası ya da diğer adıyla bası yarası uzun süreler boyunca yatmak zorunda kalan hastalarda ortaya çıkan, vücudun aynı pozisyonda uzun süre kalması sonucunda fazla basınç alan vücut bölgelerindeki kan dolaşımının aksaması sonucu ortaya çıkan yaralardır. Hem hasta hem de yakınları için son derece rahatsızlık yaratan bir durumdur. Tempur yataklar, vücudun herhangi bir bölgesinin yatış sırasında aldığı basıncı benzersiz bir şekilde emer, azaltır ve yatağın tüm yüzeyi boyunca eşit şekilde dağıtır.  Böylece tek bir noktanın çok fazla basınç alması engellenmiş olur. Yatağın ayrıca açık hücreli ve hijyenik yapısı da optimum iyileşme koşullarını hazırlar.

Boyun Tutulması: Baş ağrılarının en önemli nedeni olan boyun tutulmasını unutabilirsiniz! Çünkü TEMPUR, sunduğu benzersiz formül ve mükemmel uyku konforuyla boyun kaslarındaki gerginliği ortadan kaldırıyor. Doku Romatizması: Doku romatizmasını hayatınızdan çıkartabilirsiniz! Çünkü omurga için en doğal yatış TEMPUR sırt ve omuz kaslarındaki gerilmelerin önüne geçiyor. Sırt Ağrıları: Omurga ve vücut için bugüne kadar geliştirilmiş teknolojiler için en doğal yatış pozisyonunu sunan TEMPUR, sırt ağrılarını ve tutulmalarını bir daha tekrarlanmamak üzere hayatımızdan çıkarıyor. Eklem Ağrıları: Akıllı teknolojisiyle olması gereken yerde yumuşaklık, olması gereken yerde sertlik sağlayarak vücuda %100 uyum sağlayan TEMPUR, özellikle sert yataklardan kaynaklanan kalça ağrıları ve eklem yanmalarını ortadan kaldırıyor. Diz Ağrıları: Basınç ve birbirleriyle olan teması nedeniyle dizlerdeki eklem ağrıları TEMPUR'un basınç azaltıcı formülü sayesinde minimuma iniyor. Dolaşım Sorunları: Basıncı dağıtan ve dolaşım sistemini düzenleyen formülüyle TEMPUR, basınç sorunlarından kaynaklanan ayak ve ayak bileği şişmesi sorunlarını ortadan kaldırıyor.

yatsan-yatak-mobilya-(2).jpg

Ortopedik Yatakların tasarımında nelere dikkat ediyorsunuz?

Ortopedik yatak ve uyku ürünlerinin tasarımında, Yatsan ailesi olarak çok önemli bir Know How a sahibiz. Distribütörü ve üreticisi olduğumuz markaların en genci yaklaşık 50 yıllık, en tecrübelisi ise 150 yıllık birikime sahip. Bu bilgi birikimi bizi sektörde ayıran en önemli özelliğimiz. Diğer taraftan kendimizi yenilemek adına, ürünlerimizin kullanımını sonucu oluşan geri dönüşleri çok önemsiyoruz. Yeni ihtiyaçların oluştuğunu tespit ettiğimiz anda da her zaman olduğu gibi sektöre öncülük ederek gerekli tasarım ve üretim sürecini başlatmaktayız.

Doğu Bölgesinde Yatsan markasının ulaşmayı arzuladığı hedef nedir?

Yatsan Markası Türkiye’de 100 satış noktasına geldik. Yatsan’ı coğrafi olarak yaymak istiyoruz,  İstanbul ve İzmir markası olmaktan çıkarıp Anadolu’ya yayılmaya başladık. Uşak, Diyarbakır gibi illere mağaza açtık. İleride daha da çok olacak. Gittikçe Türkiye’de her yerde olmak istiyoruz. Doğu’da ilk adım olarak kentimiz olan Diyarbakır bizim için ilk adım olarak görülmekteydi ve bizde Diyarbakırlı müteşebbisler olarak kentimize bu markayı kazandırdık, bundan sonraki süreçte hedefimiz Yatsan markasını doğuda çok daha güçlü ve etkin bir marka haline getirerek bu konforu halkımızın hizmetine sunmaktır.

Otellerin büyük bir bölümü neden Yatsan Markasını tercih ediyor?

Hilton otellerinin Türkiye ana tedarikçisiyiz. Hem ülkemizde hem dünya genelinde konfor hedefleyen otellerin tercih ettiği bir markayız. Misafirlerinin rahatını düşünen otellerin ilk tercihinin Yatsan olmasının sebeplerini şöyle gruplayabiliriz: Kalite ve hizmete ek olarak büyük otel referanslarının verdiği marka güveni, özel reçeteli ve özel ölçülü yatak üretimi olanağı ve lisansörü olduğumuz global markaların yeni nesil uyku çözümleri sunmaları.

DETAYLI BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.