Yavru inci kefalleri Van Gölü’ne dönmeye başladı

Yavru inci kefalleri Van Gölü’ne dönmeye başladı
Van Gölü’nde yaşayan inci kefalinin suyun tersine yüzerek dere yataklarına bıraktığı milyonlarca yumurtadan çıkan yavruların, Van Gölü’ne dönüş yolculuğu başladı.

TİGRİS HABER - Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine göç eden inci kefallerinin yumurtadan çıkan yavruları, Van Gölü’ne dönüş yolculuğuna başladı. Van Gölü’nde yaşayan inci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan -15 Temmuz tarihleri arasında tatlı sulara göç ediyor. Bu yolculukta eşsiz bir görüntü sergileyen inci kefalinin, kaçak avlanan balıkçıların hedefi haline gelmemesi için göl kenarındaki yerleşim birimlerinde ve tatlı su ağızlarında jandarma ekipleri tarafından önlem alınıyor.

inci-kefali-tigris1.jpg

Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı sularından çıkarak yumurtalarını bırakmak için nehirlere akın eden balıklar, bu yolculukta önlerine çıkan engelleri zıplayarak geçiyor. İnci kefali ve yavrularının bu yolculuk sırasında kaçak avlanmanın yanı sıra, martılar, kargalar ve yılanlarla da mücadele ediyor. Van’ın Erciş ile Muradiye ilçelerindeki tatlı sulara göç eden ve suyun akışının tersine yüzen inci kefalleri, görsel şovları ve martıların avlanma çabalarıyla vatandaşlar tarafından ilgiyle izleniyor. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.